Ritwinnaar Arvid de Kleijn en Fabio Jakobsen stappen af in Parijs-Nice
foto: Cor Vos
donderdag 7 maart 2024 om 15:12

Ritwinnaar Arvid de Kleijn en Fabio Jakobsen stappen af in Parijs-Nice

Arvid de Kleijn heeft Parijs-Nice verlaten. De Nederlander, die de tweede etappe van de Koers naar de Zon op zijn naam schreef, moest lossen in de vijfde etappe en gaf er vervolgens de brui aan. Team dsm-firmenich PostNL moet dan weer verder zonder Fabio Jakobsen en Julius van den Berg, die beiden ziek zijn.

De Kleijn was in etappe twee de snelste in een massasprint. In Montargis klopte hij Laurence Pithie en Dylan Groenewegen. Rit twee vormde de enige pure sprinterskans in deze Parijs-Nice. De etappe van vandaag, naar Sisteron, biedt ook nog kansen voor de sterke sprinters, maar verschillende snelle mannen moesten onderweg al overboord. Daarbij dus ook De Kleijn.

Terwijl De Kleijn de zege opeiste, kwam Jakobsen niet aan sprinten toe in rit twee. Ook in etappe vijf – een etappe met de nodige hoogtemeters – had hij het moeilijk. In de finale stapte hij niet helemaal fit uit de wedstrijd. Van den Berg, die vooral in Parijs-Nice was om Jakobsen bij te staan, gaf even daarvoor al op.

“Omdat hij wat last had van ziekte, is Fabio Jakobsen afgestapt in de rit van vandaag”, schrijft dsm-firmenich PostNL op sociale media. “Fabio heeft hard gevochten om over de beklimmingen te komen voor een potentiele sprint, maar uiteindelijk was dit niet mogelijk. Pak wat rust nu Fabio en we zien je snel terug!”

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
7 maart 2024 16:03
Ik weet dat het seizoen net begonnen is en dat jakobsen van ploeg is gewisseld. Ik krijg het idee dat het de laatste tijd (ook vorig jaar) dat het een beetje net niet aan het worden is bij jakobsen.
    7 maart 2024 17:00
    Lijkt mij ook zo, daarnaast is het steeds lastiger voor de pure sprinters van het vlakke qua parcoursen. Nu houden de organisatoren die biljartvlakke etappes beperkt tot het minimum en krijg je sprintetappes die veel heuvelachtiger zijn. Dan vallen Jacobsen en ook een Groenewegen bijna meteen af.
7 maart 2024 16:38
Ik begin wat te vrezen voor Jakobsen en bijgevolg heel DSM. De ploeg is toch afgestemd op hem, verder moet het vooral van hun jonge Britten gaan komen. Het zal toch snel moeten keren of ze gaan een bijzonder vervelend seizoen doormaken.
    7 maart 2024 16:44
    Denk ook dat ze toch maar eens goed op Bardet moeten inpraten of hij tenminste volgens seizoen nog wil doorgaan. Als het met Jakobsen niet gaaat lopen, hebben ze de punten hard nodig.
    7 maart 2024 18:16
    Zit Van Uden daar niet? Kunnen ze misschien zoals Lotto met De Lie in zo goed als elke vlakke .1 koers ter wereld laten starten voor de punten.
7 maart 2024 16:44
Wel bijzonder dat Jakobsen beter 'leek' net na zijn revalidatie dan nu. Ook Groenewegen lijkt het kwijt te zijn.
Is de concurrentie beter geworden of zijn zij achteruit gegaan?
    7 maart 2024 17:19
    Bin sprinters zie je vaak dat ze een jaar of 4 heel goed zijn dan wordt het minder. Groenwegen, Cavendish ook, Kittel. Ze winnen dan de 1 na de andere wedstrijd en dan wordt het tot hun pensioen een aantal koersen per jaar. Dat is mijn observatie.
    7 maart 2024 18:01
    @RR
    Cavendish is nu net een voorbeeld van een sprinter met een lange levensduur.
7 maart 2024 17:12
katterap maar toch echt geen inhoud bij De Kleijn. Benieuwd of hij in de eendagskoersen die hij straks rijdt aan spurten zal toekomen.
    7 maart 2024 18:18
    Het lijkt een blok graniet op een fiets. Graniet bergop is niet echt makkelijk.

    Weten we direct waarom hij zelf niet naar de Giro wil. Straks geraakt hij de Mortirolo niet eens op. Maar ja, à la Marezcko een heel deel ritten en koersen winnen lijkt me wel iets voor hem.
7 maart 2024 17:22
Van den Berg ziek? Dat verklaart wel waarom hij al dagen als een van de laatsten binnenkomt.
Voorlopig hebben ze bij DSM nog niet heel veel plezier van Jakobsen, het is natuurlijk nog vroeg in het seizoen maar voor het gevoel zou het wel lekker zijn als hij ergens een ritje mee zou kunnen pakken.
7 maart 2024 16:05
Delen Fabio en Julius ook hun vrouwen?

Reacties zijn gesloten.