Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

BBB-medewerker beticht partijbestuur van 'grensoverschrijdend' gedrag

  •  
07-03-2024
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
2848 keer bekeken
  •  
ANP-492970027

Update, 19:00 uur:
De BBB’er die klaagt over grensoverschrijdend gedrag van het bestuur van de boerenpartij, wordt zelf beschuldigd van bedreiging, meldt het AD. “Ik zou iemand hebben geïntimideerd op de Nieuwjaarsborrel van BBB Jong”, verklaart hij tegenover het AD. Hij ontkent dat er iets onoorbaars is gebeurd. “Ik ben nogal een direct type, maar niet iemand die mensen bedreigt.”

De Brusselse kwartiermaker van BBB klaagt dat het bestuur er als de kippen bij was om hem uit zijn functie te ontheffen, maar vervolgens niet thuis gaf toen hij om opheldering vroeg. “Ik heb het bestuur wel dertig keer gebeld. Maar ze hebben de telefoon niet opgenomen. Zo ga je niet met elkaar om.”

Het BBB-bestuur is niet van plan het zwarte schaap in ongenade aan te nemen, laat medeoprichter Henk Vermeer aan het AD weten. “Iemand met zo’n staat van dienst gooi je er echt niet zomaar uit. Dit gaat om meer dan een anonieme klacht.”

Eerder:
Het botert niet echt binnen BBB rond de Europese verkiezingen, die met rasse schreden naderen. Een kwartiermaker die was ingehuurd om het Brusselse bedje te spreiden voor als de partij voldoende stemmen weet te oogsten, voelt zich gekoeioneerd. Dat meldt BBB-watcher Chris Aalberts op zijn blog. In een screenshot van een boze brief beschuldigt de kwartiermaker, die al twee jaar bezig is de partij rijp te maken voor een rol in Brussel, de partijleiding van "grensoverschrijdend gedrag".

Het blijkt onder meer te gaan om een nogal boerse handelwijze. Het partijbestuur stuurde zonder medeweten van de betrokkene een mail rond waarin werd verkondigd dat de medewerker uit zijn functie ontheven is. Het bestuur zegt daarbij "niet over één nacht ijs" te zijn gegaan en spreekt lovende woorden over de medewerker maar laat ook merken dat ze op hun klompen aanvoelen dat er problemen gaan ontstaan: "Wij vertrouwen er op dat (medewerker) zich aan deze afspraak zal houden. Mocht dit niet het geval zijn dan verzoeken wij dat aan ons terug te koppelen. Zodat wij op de hoogte zijn en er naar kunnen handelen."

BBB-Bericht2

De medewerker, die op sociale media onder meer claimt dat hij er persoonlijk voor heeft gezorgd dat de natuurherstelwet van de EU is afgeschoten door de christendemocraten, zegt via via op de hoogte te zijn geraakt van de insinuerende interne mail. De oproep van het bestuur om de mail wijd te verspreiden binnen de organisatie en de oproep te klikken over zijn functioneren "gaat alle perken te buiten". De medewerker spreekt van "een judas brief" en wil dat de brief wordt besproken op de komende ledenvergadering. Of dat gaat gebeuren zal wellicht onduidelijk blijven. Chris Aalberts merkt op dat BBB achter gesloten deuren vergadert en geen media toelaat. BBB reageerde niet op een verzoek om commentaar, schrijft de politiek wetenschapper.

Het is nog maar de vraag of de partij wortel weet te schieten in Brussel. BBB maakte vorig jaar bij de Provinciale Statenverkiezingen een snelle bloei door maar sindsdien verwelkt het succes. Verwachtte de partij in juni nog een premier te kunnen leveren in de persoon van Mona Keijzer, bij de verkiezingen van november kwam de boerenprotestpartij niet verder dan een schamele 7 zetels. BBB-leider Caroline van der Plas klampt zich sindsdien vast aan Geert Wilders, in de hoop zo toch nog een graantje van de macht te kunnen meepikken.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.