Gedupeerde ouders in 2021.
Volledig scherm
Gedupeerde ouders in 2021. © ANP

Reacties op onterechte compensatie toeslagen: ‘Je weet hoe dit gaat: belastingdienst gaat achter ze aan’

‘De belastingdienst bestempelt ze als fraudeur en helpt ook deze gezinnen de afgrond in’ en ‘Dat bijles kansenongelijkheid in de hand werkt is zo duidelijk als wat, maar dat komt wat mij (en mijn school) betreft dus niet door het ‘povere niveau’ van de scholen’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van vrijdag 8 maart verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

19 reacties

  • Marc Fahrner

    2 maanden geleden
    Onderwijs, formatie, De Mos. Het laat allemaal zien dat de hoofdzaken in dit land vooral bijzaken zijn. Scoren doen de politici liever door makkelijke, kleine dossiers groot te maken. Maar wel van belastinggeld
  • Bert Veenstra

    2 maanden geleden
    Rick Voortman jij had meer bijles moeten nemen want je begrijpt er echt helemaal niks van. Je noemt het probleem zelf maar je begrijpt niet dat dat juist het probleem is: "Gewoon een paar extra rijlessen nemen omdat je je onzeker voelt". En dus: "Gewoon de kinderen naar bijles sturen zodat ze beter scoren", Lekker simpel gedacht. Als je geld hebt. Maar denk na: wat denk je dat dat kost? Echt niet iedereen kan dat zomaar betalen en daarmee krijg je dus verschil tussen arm en rijk.
  • A. Van Iersel

    2 maanden geleden
    Dat hele toeslagen circus is compleet uit zijn verband. Nu weer ongecontroleerd bakken met geld rondstroppen aan mensen waar het eigenlijk niet om gaat. Ik snap het nog steeds niet. Aan de basis van deze affaire ligt altijd fraude..dat is strafbaar... boete van 300 % van het totale fraude bedrag en kenbaar maken dat men 5 jaar extra op je let.. en klaar. Zo had het gemoeten... en 0 tegemoetkoming.
  • Jolanda Diana de wolf

    2 maanden geleden
    Onze overheid heeft teveel geld. Ze strooien er maar mee in het rond, terwijl degene die het ontvangt het niet eens wilt hebben. Duidelijk dat de overheid niet de moeite neemt om zuinig met ONS geld om te gaan, en er tijd in te steken om uit te zoeken wie wel en geen recht heeft op de nabetaling. Hetzelfde geldt voor 3de landers: een vliegticket en 5000 euro, terwijl ze wisten dat ze tijdelijk werden opgevangen. Een vliegticket en 500 euro is meer dan genoeg, dit moet ook gelden voor veiligers.
  • Theo Bakker

    2 maanden geleden
    Dat mensen onterechte toeslag moeten terugbetalen staat gewoon in de regeling die voor de toeslagenaffaire is gemaakt. Deze staat op internet. Als je niet benadeeld bent door de belastingdienst heb je er gewoon geen recht op. Staat er duidelijk in.