Alarmbellen af bij Feyenoord: 6 miljoen in gevaar door Italiaanse degradatiestrijd

Alarmbellen af bij Feyenoord: 6 miljoen in gevaar door Italiaanse degradatiestrijd

7 maart - 09:55
53

Feyenoord kijkt met spanning naar de degradatiestrijd in Italië, vanwege de deal met Sassuolo rond Marcus Pedersen. De Noor wordt gehuurd van de Rotterdammers, maar de Italianen hebben een verplichte optie tot koop in het contract. Die verplichte optie komt te vervallen, wanneer Sassuolo degradeert. Afgelopen weekend zakte de ploeg onder de degradatiestreep, waardoor Feyenoord wellicht zes miljoen euro misloopt.

De kans dat Pedersen in de zomer terugkeert bij Feyenoord lijkt dus steeds groter te worden. Sassuolo wist in de Serie A al acht keer op rij niet te winnen en is inmiddels weggezakt onder de degradatiestreep. De ploeg van Pedersen staat momenteel negentiende, met drie punten achterstand op de veilige plekken.

Degradatie van Sassuolo zou betekenen dat Feyenoord kan fluiten naar een bedrag van zes miljoen euro, wat nog op zou kunnen lopen tot zeven miljoen euro. Overigens was het de bedoeling dat er een doorverkooppercentage van twintig procent opgenomen zou worden in de deal. Dan moest de Noor in de toekomst wel voor meer dan zes miljoen euro doorverkocht worden.

In het huidige scenario keert Pedersen deze zomer terug in Rotterdam. Feyenoord ontvangt dan dus geen verdere transfersom.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!