Jalal O.
Volledig scherm
PREMIUM
Jalal O. © Killian Lindenburg

Explosie kostte drie mensen het leven, Jalal O. zegt dat hij onschuldig is: 'Hij kwam niet overal in het pand’

Jalal O. (34), de man die wordt verdacht van betrokkenheid bij een drugslab dat de dodelijke explosie in Rotterdam-Zuidwijk zou hebben veroorzaakt, reageert voor het eerst publiekelijk op de beschuldigingen. ,,Het enige wat hij wilde, was goed doen.”

  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    28

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?
  2. Mohsin en zijn familie klommen de hekken over om in de ravage te zoeken naar Kamran: ‘Dit was voorbereid’
    PREMIUM
    Explosie Rotterdam

    Mohsin en zijn familie klommen de hekken over om in de ravage te zoeken naar Kamran: ‘Dit was voorbereid’

    Mohsin (24) was een van de mannen die na de explosie in Rotterdam-Zuidwijk door de hekken brak om op zoek te gaan naar het lichaam van zijn oom Kamran. Dat werd uiteindelijk geborgen door naasten én Jalal O., die enkele dagen later onverwachts werd opgepakt. Het neefje blikt terug op een surrealistische week en doet een onthulling: de veelbesproken zoekactie was goed voorbereid. ,,We wisten dat we maar één kans zouden krijgen.”