Pro Privacy Podcast #02 – Rabobank CO2 Score, Wie kan bij je rekening? Groen licht Digital ID en Interoperabiliteit CBDC’s

Met trots presenteren we de tweede opname van de Pro Privacy Podcast! Ik (Wesley Feijth) en David Boerstra (journalist blckbx) nemen je eens per maand mee in de meest opvallende privacy-nieuwtjes van de afgelopen maand. In deze aflevering bespreken we privacy (of het ontbreken daarvan) in ons financiële leven: het Rabobank CO2 budget, Wie kan bij je rekening? Groen licht Digital ID en de Interoperabiliteit van CBDC’s.

Veel onderwerpen, dus deze podcast duurt iets langer dan de vorige. Het zijn echter onderwerpen die allemaal met elkaar samenhangen! Vandaar dat we het belangrijk vonden om deze onderwerpen in dezelfde podcast te bespreken.

Woensdag 20 maart release Pro Privacy Crypto Cursus

De podcast zit nog in een experimentele fase, dus we zullen gaandeweg steeds meer gaan verbeteren (denk aan audio, video, intro muziekje etc.). We moeten dan investeren in nieuwe apparatuur. Je kan ons steunen door woensdag 20 maart de volledige Pro Privacy Crypto Cursus aan te schaffen! De noodzaak om alternatieve financiële systemen te omarmen is groter dan ooit tevoren, zo blijkt uit deze podcast.

De volledige Pro Privacy Crypto Cursus is vanaf 20 maart te koop. Je kunt het gratis gedeelte van de cursus alvast volgen via onderstaande knop.

Normaal gesproken plaatsen we YouTube video’s op een privacy-vriendelijke wijze, maar in deze situatie willen we zoveel mogelijk mensen bereiken om het bewustzijn rond deze onderwerpen te vergroten. Door de video op YouTube te bekijken help je ons om de podcast populairder te maken. Om diezelfde reden vind je de podcast ook op Spotify.

Wil jij privacy-vriendelijk en censuur resistent naar de podcast luisteren? Dan raden we aan om gebruik te maken van de AntennaPod applicatie. Heb je al een Pro Privacy Phone? Dan vind je de handleiding van de AntennaPod applicatie op het Pro Privacy Platform. Je kunt de video-versie ook bekijken via Odysee of via Rumble.

Laat ons na het beluisteren/bekijken van de podcast in de comments-sectie hieronder weten wat je van de podcast vindt! Zoals beloofd in de podcast krijg je een persoonlijke reactie van David.

Volg ons privacy-vriendelijk en censuur-resistent via de AntennaPod app

We uploaden de podcast ook via het censuur-resistente en privacy-vriendelijke Podcasting 2.0 protocol van podfather Adam Curry. Onze favoriete Podcasting 2.0 applicatie is AntennaPod! Eigenaren van een Pro Privacy Phone leggen we in de AntennaPod handleiding op het Pro Privacy Platform uit hoe je je podcast kunt toevoegen, een notificatie ontvangt bij nieuwe afleveringen en de aflevering automatisch kunt downloaden.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
corrie
corrie
1 maand geleden

hoe gaat dat dan met de waoer die dan zijn mnd inkomen via de bank gaat krijgen? kan dat ook zomaar geblokt worden? hoe kan ik dat ondervangen. wao loopt via de bank en niet in n afhaal loket.

davidboerstra
davidboerstra
1 maand geleden
Antwoord aan  corrie

Hi Corrie! Dat blokkeren zal vast niet zomaar gaan en ik snap dat je op enige manier afhankelijk bent van de bank in zo’n situatie. Mogelijk kun je het ondervangen door niet alles op de bank te laten staan. Maar dat je er voor de uitgifte van je inkomen afhankelijk van bent begrijp ik!

Dirk Kok
Dirk Kok
1 maand geleden
Antwoord aan  corrie

In de usa,ga je een rekenning krijgen van de centrale bank.Ik neem dan aan dat de ing’s van ons,een andere functie krijgen. Voor de goeie orde dit is wat ik hoor op het internet.

Leon
Leon
1 maand geleden

Interessante podcast weer. Veel van deze onderwerpen worden ook al behandeld bij blckbx.,tv, maar niet zo uitgebreid als hier, chapeau! Wat de CBDC’s denk ik dat die al sneller wordt geïntroduceerd dan pas over 10 jaar. Waarschijnlijk al voor…ja daar komt tie…2030. Ik hoop wel dat veel mensen zich daartegen gaan verzetten want het leven wordt er niet leuker op met al die controles en beperkingen. Met de vaccs, pcr-testen en qr-codes heb ik ook niet meegedaan en dat ben ik ook niet van plan met die CBDC’s en digitale ID. Betaal contant en hou je vrijheid en privacy in… Lees verder »

marc
marc
1 maand geleden
Antwoord aan  Leon

We moeten dit helemaal niet hebben dat ze alles in de gaten houden Co2 grootste onzin aller tijden

Leon
Leon
1 maand geleden
Antwoord aan  marc

Helemaal mee eens, maar daar denken de zionistische elites heel anders over. Die zijn verantwoordelijk van ‘The Great Reset’, Agenda 2030 en de ‘New World Order’ die ze proberen op te tuigen.

davidboerstra
davidboerstra
1 maand geleden
Antwoord aan  Leon

Leuk om te lezen Leon! En je hebt helemaal gelijk blij dat we hier voor de privacy-liefhebbers er allemaal net wat dieper in kunnen duiken. En eens! Ik denk dat die 10 jaar-termijn die er genoemd werd door de DNB meer een soort van zoethoudertje/geruststelller is. Anderzijds is het ook geen kwestie van vandaag of morgen. We hebben nog even de tijd! Dank voor je reactie en tot de volgende!

marc
marc
1 maand geleden

Gewoon stoppen met deze onzin ik bepaal zelf wat ik koop en eet

davidboerstra
davidboerstra
1 maand geleden
Antwoord aan  marc

Juist!

Annemiek
Annemiek
1 maand geleden

Interessante podcast. Jullie doen het goed samen en houden dit toch best zware onderwerp luchtig en humoristisch, leuk om naar te kijken. Ik ontdekte van de week ook dat de Rabobank een z.g.n.service heeft waar je kunt checken hoe groot jouw Co2 inprent is.Ook heb ik de ervaring bij de Rabobank na een transactie gedaan te hebben van 2500 euro opgebeld te worden met de vraag waarvoor ik die transactie deed, razend was ik op die man en heb hem gesommeerd direct dat geld over te maken, wat hij ook deed. zijn Ook EcoMenu vermeld bij elk recept dat je… Lees verder »

davidboerstra
davidboerstra
1 maand geleden
Antwoord aan  Annemiek

Hi Annemiek! Interessant wat je deelt m.b.t. de Rabobank. Zoals gezegd ben ik alles behalve fan van die controledrang en koppeling aan CO2. Ben blij dat je het zo waardeert en hoop dat we samen het bewustzijn omtrent de gevaren van een gebrek aan privacy kunnen verhogen! Groeten David!

Sunny
Sunny
1 maand geleden

Heren, dank je voor deze podcast en al jullie informatie.

k ben al tiijdje op zoek naar een goede alternatieve NL of EU bank voor de Rabobank. Maar loop bij veel banken tegen hetzelfde op. Wie kan mij op weg helpen? Dank!

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Sunny
davidboerstra
davidboerstra
1 maand geleden
Antwoord aan  Sunny

Hi Sunny, tips voor een specifieke bank zou mogelijk teveel op reclame lijken haha. Maar laat ik je vertellen wat ik heb gedaan: ik heb een kleine NL bank uitgezocht die qua gedachtegoed (zonder activisme / alarmisme etc) het dichtst bij me staat EN ik heb een dergelijke bank uitgezocht in de EU maar buiten NL. En verder kan ik mezelf natuurlijk niet TEveel in de kaarten laten kijken haha! Hopelijk helpt dit je een beetje in je keuzes Sunny. Fijne dag!

Kees
Kees
1 maand geleden
Antwoord aan  Wesley

Bunq werkt niet met vpn

Hanny
Hanny
1 maand geleden

Ben dankbaar voor het werk wat jullie verzetten, onze vrije wereld is in gevaar en er kan niet genoeg gewaarschuwd worden. Nu ben ik opzoek naar een bank die niet direct gekoppeld is aan de Nederlandse bank, ik wil uit die controle blijven. Hebben jullie een goede tip?
groet van een dankbare luisteraar,
Hanny

davidboerstra
davidboerstra
1 maand geleden
Antwoord aan  Hanny

Hi Hanny, ik zie deze vraag die veel lijkt op bovenstaande van Sunny dus deel ook hier even het antwoord wat ik aan Sunny gaf: Tips voor een specifieke bank zou mogelijk teveel op reclame lijken haha. Maar laat ik je vertellen wat ik heb gedaan: ik heb een kleine NL bank uitgezocht die qua gedachtegoed (zonder activisme / alarmisme etc) het dichtst bij me staat EN ik heb een dergelijke bank uitgezocht in de EU maar buiten NL. En verder kan ik mezelf natuurlijk niet TEveel in de kaarten laten kijken haha! Hopelijk helpt dit je een beetje in… Lees verder »

Leon
Leon
1 maand geleden
Antwoord aan  Hanny

De link hieronder is een overzicht van een gratis betaalrekening bij buitenlandse banken. In hoeverre deze banken ook controleren op betalingen vanaf €100 weet ik niet. Ik denk het (nog) niet maar dat zou je bij die banken moeten navragen. Een nadeel van een buitenlandse bank is b.v. dat je geen iDeal betalingen kunt doen.

https://www.consumentenbond.nl/betaalrekening/buitenlandse-banken

Jan
Jan
1 maand geleden

Bedankt voor deze podcast,met heel veel info om over na te denken ,als we dat al niet gedaan hebben.
De euro-id ,die gaat er dus komen,ondankt de tweede kamer tot 2x toe ,duidelijk heeft gemaakt dit niet willen! Volgens mij ,kan deze regelgeving alleen worden “afgezwakt door begin juni op de kritische of “hakken in het zand”partijen te stemmen.Trouwens geldt ook voor de nl politiek.
Tot die tijd is het belangrijk om zoveel mogelijk mensen wakker te maken voor de aankomende Horror tijd.

davidboerstra
davidboerstra
1 maand geleden
Antwoord aan  Jan

Mee eens Jan, terecht opgemerkt! Intussen proberen we zoveel mogelijk mensen idd nog bewust te maken van wat er komen gaat ^^

Kees
Kees
1 maand geleden

Bedankt voor de interessante podcast, zaten voor mij zeker weer nieuwe aspecten bij! Als de plannen die er liggen door zouden gaan (wat te bezien valt, vanwege weerstand), zullen we in een digitale gevangenis terecht komen. Hoewel het het belangrijk is om de bedreigingen te adresseren, is het ook noodzakelijk om te kijken hoe we als burgers hier mee om kunnen gaan. Er is al aandacht besteed aan het gebruik van Monero en dit is wellicht een serieuze optie. Persoonlijk ben ik erg gedesinteresseerd in hoe de mensen in China met de digitale dictatuur omgaan. Ik heb gehoord dat er… Lees verder »

davidboerstra
davidboerstra
1 maand geleden
Antwoord aan  Kees

Goed om te lezen dat er ook voor jou nieuws tussen zit Kees. Of de plannen zo ver komen is inderdaad nog maar de vraag. Wij proberen intussen zowel bij te dragen aan bewustwording als aan de oplossingen!

Peter
Peter
1 maand geleden

Interessante postcast weer! Bedankt! Even een vraagje over Monero: bij V for Valentine zijn ze er geen voorstander van, omdat je daarmee teveel zou opvallen. Zie https://www.youtube.com/watch?v=JBYWpruNgdg&t=437s , vanaf 6:25. Wat is jullie reactie hierop?

Peter
Peter
1 maand geleden
Antwoord aan  Wesley

Dank je wel, Wesley. Ja een inhoudelijke podcast met jou en Boris zou ik heel interessant vinden!

davidboerstra
davidboerstra
1 maand geleden
Antwoord aan  Peter

Mee eens haha. Topgozer!

Serge
Serge
1 maand geleden

Als eerste is dit zeker een interessante blog, die ik zeker vaker ga beluisteren. Je zei in het programma dat mensen door banken worden lastig gevallen als ze een Proprivacy phone bij jullie kopen. Dit betekent dat banken opmerken als er een bedrag rond de kosten van rond de kosten van jullie telefoons naar jullie gestort wordt dat de bank en dus indirect ook de overheid weten dat je zo een telefoon in huis hebt en gebruikt. Als je gebruikt om je te beschermen tegen big tech is het wellicht niet zo erg, maar als je in actie situaties zit,… Lees verder »

davidboerstra
davidboerstra
1 maand geleden
Antwoord aan  Serge

Hi Serge, super dat je zo meedenkt! Deze laat ik inhoudelijk even over aan Wesley omdat het natuurlijk zijn telefoons en platform zijn ;). Fijne avond!

PayCash
PayCash
1 maand geleden

Jullie raden de apss Proton Mail en Tuta mail aan, maar in hoeverre zijn die wel veilig aangezien er onlangs ophef was over het feit dat veel Nederlandse organisaties hun e-maildiensten hebben uitbesteed aan Microsoft en Google, zie artikel hieronder.

https://nos.nl/artikel/2510923-amerikaanse-overheid-kan-bij-e-mail-van-nederlandse-overheden-en-kritieke-bedrijven

Jan
Jan
1 maand geleden
Antwoord aan  PayCash

Ik denk dat google en microsoft wel veilig zijn,maar zoals uit ervaring blijkt heel slecht voor je Privacy.En veilig is Tuta en Proton zeer zeker.
Ook nog eens Proton is gevestigd in Zwitserlan.

davidboerstra
davidboerstra
1 maand geleden
Antwoord aan  PayCash

Hi PayCash, toepasselijke naam ook haha. Google en Microsoft zou ik verre van blijven inderdaad. Zoals Jan hier ook opmerkt valt Proton onder een andere categorie, gelukkig!

PayCash
PayCash
1 maand geleden
Antwoord aan  davidboerstra

Als ik ingelogged ben op het proprivacy platform heb ik een andere naam dan als ik niet ingelogged ben. Voor de privacy hè. Haha.

PayCash
PayCash
1 maand geleden
Antwoord aan  PayCash

Vandaag even gebeld met Ziggo en zij geven aan dat zij hun e-mail diensten in eigen beheer hebben. De servers staan in Nederland, er wordt niets uitbesteedt aan Microsoft of Google. Nou ja, dat lijkt mij goed om te weten.

frevolution
frevolution
3 dagen geleden

Zitten jullie in een oude gevangenis ? de koepel

35
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x