NOS Nieuws

Nederlanders opgepakt in zaak doodgeschoten 11-jarig meisje in Antwerpen

In het onderzoek naar een schietpartij bij Antwerpen waarbij vorig jaar een 11-jarig meisje om het leven kwam, zijn twee Nederlanders gearresteerd. Dat meldt het Antwerps parket, het Openbaar Ministerie van de regio Antwerpen.

Het gerechtelijk onderzoek gaat over de moord op het meisje en de drievoudige moordpoging op de andere leden van haar gezin.

De woning waar het meisje verbleef werd in januari vorig jaar onder vuur genomen. De daders schoten op de garagepoort, maar daarachter bevond zich een leefruimte, waar het gezin aan het eten was. Het 11-jarige meisje werd dodelijk getroffen. De vader (58) en twee andere dochters van toen 13 en 18 jaar, werden met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Beelden van de nasleep van de schietpartij:

11-jarig meisje doodgeschoten bij afrekening in België

De Belgische autoriteiten werken in de zaak nauw samen met politiediensten en met het Openbaar Ministerie in Nederland.

Gisterenavond en vanochtend zijn huiszoekingen gedaan en arrestaties verricht in de regio's Amsterdam, Rotterdam en Breda. Een man van 31 en een vrouw van 24 zijn gearresteerd. De Belgische onderzoeksrechter heeft gevraagd om overlevering van de twee.

Hoe de Belgische politie de twee Nederlanders op het spoor is gekomen, is niet bekend. Ook is niet duidelijk wat hun rol zou zijn. Het parket meldt alleen dat in het gerechtelijk onderzoek een mogelijke link met Nederland naar voren kwam.

Criminele oom in Dubai

Het gedode meisje was volgens de Gazet van Antwerpen het nichtje van een van de grootste drugssmokkelaars van België.

Deze Othman El B. woont in Dubai en zou vanuit daar een sleutelrol spelen in de grootschalige smokkel van cocaïne via de Antwerpse haven. Er loopt in België een strafrechtelijk onderzoek naar hem, maar hij is er tot op heden niet voor veroordeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl