Terug naar de krant

OM verdenkt 42-jarige man van terroristisch motief in zaak-Tim Hofman

Leeslijst Nieuws
Rechtszaak Door televisiemaker Tim Hofman als potentieel slachtoffer te kiezen zou de 42-jarige Chris T. immers „een deel van de bevolking angst hebben willen aanjagen”, aldus de aanklager.
Leeslijst

Het Openbaar Ministerie verdenkt een 42-jarige man van poging tot moord op televisiemaker Tim Hofman met een terroristisch oogmerk. Dat heeft de officier van justitie woensdag tijdens een tussentijdse zitting in Lelystad gezegd, aldus persbureau ANP.

In de rechtbank gaf het OM meer details over wat dat terroristische motief van Chris T. uit Breda precies inhoudt. Door Hofman als potentieel slachtoffer te kiezen zou hij immers „een deel van de bevolking angst hebben willen aanjagen”. Met de toevoeging heeft het OM de aanklacht tegen de man, die nu definitief is, uitgebreid. Eerder ging het alleen om het voorbereiden van moord.

T. ging op de avond van 6 september van afgelopen jaar het gebouw van BNNVARA in Hilversum binnen. Bij de receptie verklaarde hij Hofman, die later niet in het gebouw bleek te zijn, te willen doodschieten. Later werd hij door de politie gearresteerd. Hij bleek een tas bij zich te hebben met daarin een vuurwapen en een mes. De advocaat van T. gaf eerder aan dat haar cliënt destijds onder een psychose verkeerde. Zowel Hofman als de verdachte waren woensdag niet bij de zitting aanwezig.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in