Bijzonder dat de pc's die dat systeem aansturen aan het internet hangen, of zou het vooral het supply chain proces zijn waardoor ze niet weten hoeveel ze moeten produceren?
Al zouden ze helemaal gescheiden zijn. Je moet het ook administratief verwerken.
Als je administratiesysteem plat ligt, kun je niet registreren hoeveel je hebt gemaakt, verkocht, verhandeld, en naar wie.
Daarnaast:
Het gaat hier om 'voedselproducten' en ook nog is om 'alcoholhoudende voedselproducten'. Daar zitten achterlijk veel regels aan vast, die je als producten moet kunnen aantonen in allerlei rapporten. (vraag maar aan een hobbybrouwer
. Alles wat 'binnen de brouwlocatie' is, hoeft geen accijns op betaald te worden. Zodra het fysiek de brouwruimte uit gaat, moet het als zodanig worden geadministreerd en belasting over worden betaald. (of zo. Ik ben geen hobbybrouwer, dus als iemand dat wel is en het klopt niet helemaal, word ik graag gecorrigeerd. Ik heb zoiets als dit bij de Keuringsdienst van Waarde gezien volgens mij.))
Een simpel voorbeeld:
De brouwer pompt zeer waarschijnlijk zelf water op. Er is bekend wanneer welke batch gezuiverd en gecontroleerd grondwater (chemische, bacteriologische, enz. controles) de productievaten in is gegaan. Hetzelfde geldt voor de aangeleverde grondstoffen (suikers, hop, enz, enz,). Ze weten precies welke lading hop in welk flesje terrecht is gekomen. Zelfde voor elk ander aangeleverd ingredient.
Maar nu even niet. Dat betekend dus, dat je je spul je fabriek niet mag laten uit gaan, want je kunt niet
aantonen dat je weet 100% zeker weet dat je voedselproduct veilig is (of in elk geval aan de regels voldoet.)