Impressie van de opening van de Spelen.
Volledig scherm
Impressie van de opening van de Spelen. © Paris2024

Duikers in de Seine en 45.000 agenten op de been: zo zwaar zijn de Olympische Spelen in Parijs beveiligd

Tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen, op de Seine in Parijs, zijn 45.000 agenten op de been. Er komen 2500 politiemensen uit het buitenland om de Fransen te ondersteunen. Zo’n 100 duikers zwemmen onder water in de Seine. Er zijn 13 politie-eenheden actief die zijn gespecialiseerd in nucleaire, bacteriologische en chemische risico’s.

14 reacties

  • jan van Blitterswijk

    2 maanden geleden
    Het Olympische gedachtengoed is decennia geleden al om zeep geholpen door landen mee te laten doen die niet zuiver op de graat waren.Nu kan het opeens wel.Sporters uit landen met een moorddadig regiem lopen na het behalen van een medaille triomfantelijk met hun nationale vlaggen te zwaaien en weigeren hun tegenstanders de hand te schudden. Sommige deelnemers worden bewierrookt als zouden zij de belichaming van Jezus zijn.
  • Peter Van Baaren

    2 maanden geleden
    Kan de Seine niet beter tijdelijk worden drooggelegd . Dan kunnen daar tanks geplaatst worden . En eventueel raketwerpers . Je weet maar nooit of die nuttig kunnen zijn . Op het terrein achter de Eiffeltoren zou ik kruisvlucht wapens stationeren.
  • Den Rijn

    2 maanden geleden
    wat een poppenkast....
  • Dolly J. de Groot

    2 maanden geleden
    Gelukkig dat het in Parijs is. Dat zal Frankrijk ongelooflijk veel geld kosten.
  • Van Rossum

    2 maanden geleden
    Is Frans geld wat hebben wij er mee te maken.Utrecht had de start van de Tour de Franse kosten 15 miljoen voor de Utrechtse burger.Commentaar burgemeester en wethouders " Het zet Utrecht op de Kaart.Parijs de Olympische spelen.Alsof niemand weet waar Parijs ligt voor een grapje wat honderden miljoenen kost.
  1. Gespannen sfeer op Amerikaanse universiteiten, Joodse studenten wordt aangeraden thuis te blijven
    PREMIUM
    Reportage

    Gespannen sfeer op Amerikaan­se universi­tei­ten, Joodse studenten wordt aangeraden thuis te blijven

    Amerikaanse universiteiten staan op scherp door anti-oorlogsprotesten. De politie treedt hard op tegen pro-Palestijnse demonstranten, maar sommige Joodse studenten voelen zich onveilig. Op Columbia University is studenten aangeraden thuis te blijven uit veiligheidsoverwegingen. ,,Iemand herkende me, kwam naar me toe en zei: deze plek is door de organisatoren bedacht als een antizionistische ruimte.”
  2. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    28

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?