Getty Images via AFP
Volledig scherm
© Getty Images via AFP

Nikki Haley stapt officieel uit race voor Republikeinse nominatie: Trump en Biden azen meteen op kiezers

De Amerikaanse Republikein Nikki Haley beëindigt haar poging om de presidentskandidaat van haar partij te worden. Ze verloor dinsdag opnieuw voorverkiezingen in veel staten van oud-president Donald Trump en ziet daarom geen perspectief meer om het Witte Huis te bereiken. Ze feliciteerde Trump omdat hij “waarschijnlijk” de kandidaat van de Republikeinen wordt, maar roept hem ook op om zijn best te doen om de steun van alle Republikeinen te krijgen die tot nu achter Haley stonden.

37 reacties

  • Johan Snauwaert

    2 maanden geleden
    zou Trump haar wel willen als vice-president of wil hij enkel JA-knikkers in zijn regering (1x niet akkoord met hem betekend ontslag)
  • Gilbert De Meyer

    2 maanden geleden
    Toch gek dat in zo een groot land, geen jongere kandidaten aan bod komen. Ik denk natuurlijk ook wel dat in de huidige omstandigheden, niemand staat te springen, om op die stoel gaan te zitten.
  • Katia Mistianes

    2 maanden geleden
    Spijtig, want de one-liners van deze sterke kandidate waren duidelijk en gevat. Ik zie ze nog vice-president worden ...
  • Christine Laevers

    2 maanden geleden
    Zelfs als je voor de democraten zou kiezen, bood Haley hoop dat het misschien niet Trump zou worden. Hopelijk kiezen sommige republikeinen anti-Trump voor Biden. Nog liever versprekingen en moeilijk lopen maar een ervaren team, dan Trump die nooit argumenten aandraagt en praat en scheldt als een kind van 12 jaar.
  • Marie Vanakker

    2 maanden geleden
    Als haar kiezers weigeren om voor Trump te stemmen gaat het moeilijk worden voor "The Don".