Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Rijke ouders doen kind massaal op bijles en dat ‘moet stoppen’: ‘Dit maakt kinderen stuk’

De alsmaar groeiende particuliere bijlesindustrie vergroot de kloof tussen rijke en arme kinderen en dat moet stoppen, waarschuwen instanties. Zij slaan alarm nu blijkt dat welgestelde ouders vaker private huiswerkbegeleiding inschakelen voor hun kind. Funest voor de kansengelijkheid, stellen experts, omdat arme kinderen die ondersteuning niet kunnen krijgen. De minister roept scholen op alleen bijles op school aan te bieden zodat dit ‘voor iedereen toegankelijk is’.

342 reacties

  • Kim Heuveling

    2 maanden geleden
    Wij zijn het er als middelbare school Oostwende College in Bunschoten helemaal mee eens! En al vooruitstrevend, want we organiseren dit al een tijd! Als blijkt dat een leerling extra ondersteuning nodig heeft bieden we dat. Hebben ze hulp nodig bij het leren of bij de basisvaardigheden taal, rekenen of Engels? Of extra huiswerkbegeleiding? In de middag is daar op onze school ruimte voor. Gratis! Zonder extra kosten voor de ouders en in de vertrouwde omgeving van de leerling.
  • Brigitte Hoogstraaten

    2 maanden geleden
    Productiviteit/ scoren/ vet salaris/ beter zijn dan de rest / enz enz : dit gaat uiteindelijk zó fout 😔
  • Peter de Groot

    2 maanden geleden
    het is de toekomst, waar ik jaren geleden al voor gewaarschuwd heb. leren wordt weer voor 'mensen van stand'. Jan L. uit de biertent mag zijn kinderen naar de 3 centen-school sturen.
  • R.A Vuuren

    2 maanden geleden
    Voor je kind moet je alles overhebben. Als bijles nodig is dan gaat dat geregeld worden.
  • Yvonne van der Schouw

    2 maanden geleden
    Belacheliik idee! Mijn dochter had geen bijles nodig gelukkig. Maar dit hele idee doet me terugdenken aan haar jeugd in Lelystad. Ze wilde graag op pianoles, dat kon (dacht ik). Helaas gezien mijn inkomen als kostwinner, moest ik voor twee kinderen betalen…dat kon dus niet uit. Geen pianoles voor mijn dochter dus… Wel voor kinderen van ouders die het niet zelf konden betalen!