whatsapp image 2024 03 06 at 105117

Oud cast en crew leden van Nickelodeon doen verhaal over toxic werkomgeving

Entertainmentmrt 06 , 9:57
Oud cast en crew leden van Nickelodeon programma's delen hun verhaal over de 'misbruikende' en toxic omgeving' waarin ze werkten onder de directie van Dan Schneider.

Nickelodeon

Nickelodeon was het televisie platform voor kinderen sinds 1990. Het platform is populair geworden onder kinderen door onder meer de teken programma's en de super populaire 'tiener' series. Denk hierbij aan series zoals: Zoey 101, Drake & Josh, iCarly en Victorious. Deze waren allemaal gemaakt door Dan Schneider, over wie de documentaire ook gaat. De documentaire komt op het streamingsplatform Discovery en heet 'Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV.'

Documentaire

In de vierdelige documentaire komen verschillende oud cast leden, schrijvers en productie medewerkers aan het woord. Zij hebben allemaal grensoverschreidend gedrag van Dan Schneider meegemaakt tijdens het werken. Een van de actrices van 'Zoey 101', Alexa Nikolas heeft zich hierover uitgesproken. In trailer van de video zegt ze al: "Ik wacht al 17 jaar op deze dag."
Een andere werknemer heeft anoniem in de trailer ook een opvallende uitspraak gedaan. "Werken met Dan was alsof je in een misbruikende relatie zat. De manier waarop Dan de mensen bij de series behandelde was een open geheim."
"De omgeving was toxic. Het zorgde ervoor dat ik minder mensen vertrouwde," voegde een medeslachtoffer anoniem toe.

Schrikwekkend nieuws

Een ander schrikwekkend nieuwtje uit de trailer is dat er iemand op de set was die een grote fan van kinderp*rno was. Er gaan geruchten dat het Dan Schneider was, maar dit is niet zeker. Verder verteld een oud werknemer in de trailer, dat 'Ze vonden een enorme schat aan kinderp*rno," een andere vrouw voegde nog toe. "De politieagent zei, 'We vonden plastic zakjes, met elk een naam van een meisje erop."
"Er zijn elf aanklachten die gerelateerd zijn aan een kind acteur," vertelde een vrouw in de trailer. Ook was er politie rapport dat in beeld kwam met de tekst: "Peck probeerde het slachtoffer te laten stikken."

Aanklachten

In 2018 kwamen er aanklachten tegen Schneider over zijn wangedrag en Nickelodeon verbrak alle contacten met hem. Hij wordt aangeklaagd voor aggressief gedrag, geslacht discriminatie en seksueel overschrijdend gedrag. Daarnaast zou hij ook een voeten fetish hebben met jonge actrices. Schneider heeft tot nu toe alles ontkent.
Jennette McCurdy, ook wel bekend als Sam van iCarly schreef in haar memoir, I’m Glad My Mom Died dat Schneider ongepast gedrag vertoonde op de set. In haar boek noemt ze hem "De maker" en noemt ze niet specifiek zijn naam. Ze schreef ook dat "de maker" hij forceerde om alcohol te drinken als een minderjarige en een bikini te dragen voor een aflevering van iCarly. 
De docuserie wordt op 17 en 18 maart 2024 uitgezonden op Investigation Discovery.