De EU wil de belasting op brandstof verhogen om het gestolen geld dan naar Afrika te sturen zodat het in een zwart gat verdwijnt

1

Om de verzonnen klimaatverandering te bestrijden roept de EU nu op tot internationale belastingen op de fossiele brandstoffenindustrie. De opbrengsten moeten naar armere landen gaan. Voor consumenten zal dit kunnen resulteren in een verdere drastische stijging van de energiekosten en de de-industrialisatie van Blanke landen zal verder versnellen.

De klimaathoax heeft niks met het klimaat te maken maar alles met het vernietigen van de leefomgeving van Blanke mensen.

Apollo News:

Rijke geïndustrialiseerde landen zouden armere ontwikkelingslanden meer geld moeten geven om de klimaatverandering te bestrijden. Dit blijkt uit een EU-ontwerp dat Reuters heeft gezien. Om de financieringsplannen uit te voeren roepen de landen van de Europese Unie op tot internationale belastingheffing op de fossiele brandstoffenindustrie, maar dit zou de extra uitgaven kunnen doorberekenen aan de consument.

Getroffen bedrijven moeten hun bijdrage leveren omdat overheidsgeld niet langer de strijd tegen de klimaatverandering kan dekken, aldus het verhaal van de EU-landen. Daarom zullen nieuwe financieringsmogelijkheden worden geëvalueerd tijdens de klimaatonderhandelingen van de Verenigde Naties (VN) in november. Hier worden onder meer de bedragen bepaald die de meer industrieel geavanceerde landen aan arme landen moeten betalen om de zogenaamd noodzakelijke aanpassingen aan de opwarming van de aarde te financieren.

Een voorstel van het hoofd van het klimaatbeleid van de EU, Wopke Hoekstra: verplicht de fossiele brandstoffenindustrie om internationale belastingen te betalen om de minstens 100 miljard euro te financieren die sinds 2020 jaarlijks aan arme landen moet worden betaald. Als de industrie echter zou deelnemen aan deze betalingen, zou dit ook kunnen leiden tot hogere prijzen voor consumenten: bedrijven zouden de hoge kosten van klanten kunnen herfinancieren door de prijs van hun producten te verhogen.

De extra kosten voor fossiele brandstoffen zouden aanzienlijk kunnen stijgen: volgens de OESO-landen zullen de noodzakelijke uitgaven voor arme landen in 2025 waarschijnlijk ongeveer een biljoen euro bedragen – tien keer de huidige kosten. Als bedrijven in de verbrandingsmotorenindustrie daadwerkelijk zouden meedoen aan deze afschuwelijke bedragen, zou dit verstrekkende gevolgen hebben voor de gemiddelde consument. Met name de benzine- en elektriciteitskosten zouden bijvoorbeeld nog verder kunnen stijgen.

Advertisement

Het ontwerp voorziet ook in deelname aan klimaatbetalingen, die gebaseerd zijn op de uitstoot van kooldioxide. Dit zou betekenen dat met name staten als China en landen in het Midden-Oosten verplicht worden om via de VN bijdragen te betalen. Maar landen met een hoge welvaart per hoofd van de bevolking zouden ook kunnen worden gevraagd om te betalen – vanaf 2021 staat Duitsland hier op de 19e plaats, dus het zou ook een grote bijdrage moeten kunnen leveren aan de betalingen als het ontwerp wordt aanvaard tijdens de VN-klimaatonderhandelingen in november.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


China vertelt John Kerry dat hij de pot op kan met zijn klimaatgedram – ‘Wij doen wat we zelf willen’ 

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Henk
Henk
1 maand geleden

Zag net een clip van CP27 uit 2020 waar ze, net als bij de WEF bijeenkomsten, op een podiumpje met de beentjes gekruist, het erg met elkaar eens waren dat er een prijs komt op koolstof, natuur, bomen, water, biodiversiteit (waarschijnlijk ook lucht) dmv derivaten en tokenization. Dus wij gaan ervoor betalen en zij worden nog schandalig rijker.