Sneijder ziet vuur terug bij Oranje-international: 'Staat weer een grote meneer'

Sneijder ziet vuur terug bij Oranje-international: 'Staat weer een grote meneer'

5 maart - 21:02 Laatste update: 21:07
12

Wesley Sneijder ziet het vuur terug in de ogen bij Matthijs de Ligt. De verdediger ging door een lastige periode met blessures en weinig speeltijd, maar de analist ziet dat de Oranje-international weer zelfverzekerdheid uitstraalt. Volgens Sneijder wordt de wedstrijd van dinsdag tegen SS Lazio dan ook cruciaal.

Sneijder herkende ook wat dingen van zichzelf in de blessureperiode van De Ligt. "Hij heeft een moeizame periode gehad. Wat hij aangeeft, dat heb ik ook wel eens gehad. Je wilt graag spelen, als je die kans krijgt. Dan ga je niet zeggen dat je nog ergens wat voelt, want je wilt aan de bak. Diep van binnen weet je dan wel dat je niet honderd procent fit bent. Alleen je gaat maar door en door en door. Dan ben je niet helemaal in je doen", vertelt de analist bij RTL 7.

Wedden

Meer odds

De Ligt is nu weer wedstrijdfit en Sneijder is blij dat hij de honger weer terugziet. "Nu is hij wel weer wedstrijdfit en hij kijkt nu ook echt goed uit zijn ogen. Dat vond ik ook een tijdje minder, toen was hij een stuk minder zelfverzekerd. Nu staat er wel weer een grote meneer."

Sneijder denkt wel dat de wedstrijd tegen Lazio van dinsdag cruciaal zal worden. Met een goede prestatie daar ligt de weg voor een goede seizoensafsluiting open, aldus de oud-speler. "We gaan nu zien waar hij in zijn carrière staat. Deze wedstrijd kan het kantelpunt gaan worden voor De Ligt. Als hij zich vanavond goed profileert, dan kan hij het seizoen lekker uitspelen. Met een fantastisch EK ziet het er dan weer rooskleurig uit."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!