Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Belg strijkt 90.000 euro pensioen van dode moeder op terwijl hij geniet van Spaanse zon: 2 jaar cel

Een 51-jarige Belg is door de rechtbank in Alicante (Spanje) veroordeeld tot twee jaar celstraf voor fraude. Hij slaagde erin 7 jaar lang het pensioen op te strijken van zijn overleden moeder. De Belgische Staat bleef dat al die tijd betalen op basis van een vervalst ‘levensbewijs’. Het totale bedrag van de fraude bedraagt meer dan 90.000 euro.

13 reacties

  • Jo Van den Breen

    2 maanden geleden
    Waarschijnlijk een afbetalingsplan van 250,00 € per maand gedurende 30 jaar, analoog aan een fraudegeval in Wallonië, en dat was toen nog zonder gevangenisstraf.
  • herbots hendrik

    2 maanden geleden
    Aan allen die het nog niet weten....het jaarlijks levensbewijs is afgeschaft. Alles gebeurt nu automatisch. Wanneer een gepensioneerde die resident is in Spanje wordt de hele administratie nu automatisch geregeld. Foefelen met het levensbewijs is niet meer mogelijk.
  • Monique Verschueren

    2 maanden geleden
    Ik versta niet dat dit 7 jaar kan duren die fraude ,slapen die daar of wat?Ik heb altijd geweten dat er iemand sterft de begrafenisondernemer alles zelf persoonlijk verwittigd de officiele instellingen en dat alles automatisch van betalingen word stopgezet ,heeft die man dan het lijk van zijn moeder misschien 7 jaar bij hem in huis gehouden en niets gezegd dat ze dood was want anders begrijp ik het helemaal niet hoe dit kan gebeuren.
  • irene van impe

    2 maanden geleden
    En hij moet niet terugbetalen?
  • Peter Vriethoff

    2 maanden geleden
    Het is toch te stom om waar te zijn dat het in Europa niet mogelijk is een centraal overlijdings register te hebben.Als het om belasting gaat staan alle landen in kontakt en wisselen gegevens uit,maar ze zijn niet in staat dit ook met het burgelijk register te doen. Dus hebben ze duizenden ambtenaren in dienst om ieder jaar levensbewijzen van pensioensontanger te controleren.