RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Entertainment

'Blunder' nekte Nathan Rutjes tijdens finale Wie is de Mol?

Lavezzi en Nathan Rutjes Beeld © ANP

In aanloop naar de finale van 'Wie is de Mol?' blikt Nathan Rutjes (40) terug op zijn deelname in 2020. Achteraf gezien blijkt hij geen grote molloot te zijn, wat hem de kop heeft gekost in de finale van het programma.

"Als ik eerlijk ben, kan ik mij helaas niet scharen bij het genootschap van molloten"

"Als ik eerlijk ben, kan ik mij helaas niet scharen bij het genootschap van molloten", biecht Nathan op in de nieuwsbrief van Miljuschka Witzenhausen, die met hem in de finale stond. Terwijl de boekjes van zijn medekandidaten volstonden met theorieën, was Nathan met andere dingen bezig. "In mijn mollenboekje staat niets anders dan een aantal tekeningetjes van formaties."

Zijn grootste blunder? "Ik sliep een week bij dé Mol (Rob Dekay, red.) op de kamer, maar heb hem nooit iets gevraagd over het spel... Had misschien wel handig geweest." Desondanks kijkt hij met veel plezier terug op het seizoen dat in China is opgenomen. 

Anna
Lees ook:
Anna Gimbrère praatte haar mond voorbij over Wie is de Mol?

De winst van Wie is de Mol? heeft Nathan nooit op zijn naam mogen zetten, maar hij heeft de liefde van het programma wel doorgegeven aan zoon Lavezzi. Zijn bevindingen over de afleveringen bespreekt hij in het programma Mollenstreken.  

"Lavezzi is en heeft ook meer een speurneus dan zijn vader", aldus Nathan, die trots is op zijn zoon. "Ik moet zeggen dat zijn bevlogenheid zeer aanstekelijk werkt en zodra het seizoen start hij zijn tanden erin zet en niet meer loslaat. Het blijft zó leuk om te zien dat het programma jong en oud zoveel vreugde geeft." 

Dit
Lees ook:
Dit zijn de finalisten van Wie is de Mol?

Wie dit seizoen net niet de finale haalt, is Kees van der Spek. Voor velen was hij de 'wensmol' van 2024.

Kees van der Spek moet Wie is de Mol? op valreep verlaten: 'Wensmol van heel Nederland'

02:19