Revolutie van onderaf: volgende AfD-burgemeester gekozen met een duidelijke meerderheid

1

Ondanks bijna twee maanden van anti-AfD-hysterie, die de stoplichtregering en haar media koste wat het kost blijven aanwakkeren, blijven de mensen in Oost-Duitsland op de AfD stemmen. 

In de Saksische stad Großschirma won AfD-lid Rolf Weigand de burgemeestersverkiezingen in de eerste ronde met bijna 60 procent – ​​en dat met een ongewoon hoge opkomst van 74 procent. De twee tegenkandidaten van de Independent Citizens’ Association en de CDU kregen respectievelijk 22,23 procent en 18,24 procent van de stemmen.

De verkiezingen werden noodzakelijk omdat de vorige zittende president, Volkmar Schreiter (FDP), in oktober zelfmoord pleegde. Sindsdien is Weigand waarnemend burgemeester van Groß Schirma.

Na de verkiezingssuccessen in Raguhn-Jeßnitz en Pirna heeft de AfD nu haar derde burgemeester met een AfD partijlidmaatschap en bewijst dat deze verkiezingssuccessen voor de partij voor herhal ing vatbaar zijn. Dit electorale succes is een sterk signaal voor de partij, vooral in de aanloop naar de komende lokale verkiezingen in Saksen in juni van dit jaar, die parallel aan de Europese verkiezingen worden gehouden, en laat zien dat lokale parlementen met een absolute meerderheid voor de AfD binnen de mogelijkheden liggen.

Advertisement

Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


De paniek is compleet – SPD wil de grondwet veranderen om overwinning van de AfD te voorkomen

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
1 maand geleden

Freistaat Sachsen is nog steeds pro Rusland en anti shithole Berlijn. Die muur gaat er weer komen. 1 of ander clubje uit Sachsen heeft de Bundeswehr gedaagd omdat ze Duitsland in WO3 trekken.