VK werkt samen met de VN voor de integratie van Big Tech in projecten waarbij digitale ID’s aan bankrekeningen worden gekoppeld

1

Global Digital Compact is het overkoepelende plan van de VN voor een ‘digitale toekomst’ dat verschillende controversiële elementen omvat.

Ondanks de ernstige controverses die voortkomen uit de “coördinatie” tussen Big Tech en de overheid (rechtszaken in de VS zeggen dat het eigenlijk “samenzwering” is), lijkt dit concept in Groot-Brittannië als normaal gedrag te worden opgevat, schrijft Didi Rankovic.

Momenteel is minister van Binnenlandse Zaken James Cleverly (wiens afdeling verantwoordelijk is voor de politie) in Silicon Valley voor gesprekken met vertegenwoordigers van Google, Meta en Apple. En in New York City zal hij die van X ontmoeten.

Rapporten zeggen dat het doel van Cleverly’s Amerikaanse reis is om “te bespreken hoe de Britse regering en technologiespelers kunnen samenwerken om een ​​aantal uitdagingen aan te pakken waarmee democratieën in het digitale tijdperk worden geconfronteerd.”

De haast om dergelijk gedrag te normaliseren heeft te maken met de Britse algemene verkiezingen later in 2024.

Dit geeft geloofwaardigheid aan degenen die geloven dat de feitelijke status van Big Tech in de wereld kan worden omschreven als die van een semi-gouvernementele speler, waarmee verschillende regeringen praten en samenwerken – zoals ze dat ook met elkaar zouden doen.

Wat deze regeringen van Big Tech vragen, is het controleren van berichten en verhalen via censuur en verboden. De manier waarop zij het presenteren is als iets totaal het tegenovergestelde: het ‘beschermen’ van samenlevingen tegen zaken als desinformatie, enz., en ‘kwaadaardige invloed’.

Maar je zou kunnen zeggen dat er genoeg redenen zijn om beleid als de Global Digital Impact van de VN te omschrijven als een kwaadaardige invloed op elke samenleving, en vooral op elke democratie.

Maar het ligt niet buiten het bereik van de waarschijnlijkheid dat Cleverly dit plan ook zou kunnen bespreken.

Groot-Brittannië is immers zeer actief geweest in de samenwerking met de VN op dit vlak, en de ‘newspeak’-definitie van Global Digital Impact luidt: ervoor zorgen dat digitale technologieën ‘verantwoord worden gebruikt ten behoeve van het publiek’.

Advertisement

Maar er zijn maar weinig dingen die zeggen dat het ‘algemeen nut’ minder is dan wat het initiatief in werkelijkheid beoogt te bereiken: kort gezegd is het de introductie van digitale ID, gekoppeld aan bankrekeningen van gebruikers.

Zowel voor voorstanders van democratie en vrijheid van meningsuiting als voor repressief optredende regeringen was het vrachtwagenprotest van 2022 in Canada een uitstekend voorbeeld van hoe legitieme afwijkende meningen kunnen worden onderdrukt door mensen van hun geld af te sluiten.

En digitale ID en al zijn tentakels zouden dat proces efficiënter en ‘gestroomlijnder’ maken, vrezen critici.

Terugkomend op de missie van Groot-Brittannië om Big Tech (nog meer) aan de kant te krijgen op het gebied van de controle van het verkiezingsmilieu, zei staatssecretaris van Technologie en Digitale Economie Saqib Bhatti het volgende:

“Ik heb er vertrouwen in dat we een mechanisme kunnen bedenken om het risico op verkeerde informatie bij verkiezingen te helpen beperken. Ik denk dat iedereen daarin een rol zal spelen.”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


CBDC-Koningin Maxima op WEF24: “Een digitale ID is goed om te weten wie zijn vaccinatie heeft gekregen of niet”

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Matt
Matt
1 maand geleden

Dat zal dan een stap in de richting van een parallelle samenleving zijn.
Trouwens, nu is het stroomnet al niet voldoende om alle voertuigen op stroom te laten rijden, hoe gaan zij dan hun miljoenen terrabits voeden? Daar mag absoluut geen stroomonderbreking zijn want dan is er paniek, en nog niet een klein beetje.