Emmen ruimt op: grote actie op terrein van man uit Klazienaveen

willy bryan opruimactie klazienaveen barger-oosterveen
De gemeente ruimt het terrein van Bryan op © Persbureau Meter
Aan de Dordsedijk bij Klazienaveen is op dit moment een grote opruimactie gaande. De gemeente Emmen krijgt daarbij hulp van de milieupolitie. Ook is beveiliging aanwezig.
De opruimactie is bij het huis van de 77-jarige Willy Bryan. Er worden onder meer graafmachines ingezet om de rommel op te ruimen. Ook staan er sleepwagens klaar om oude machines af te slepen.

Conflict met gemeente

Bryan ligt sinds 2010 overhoop met de gemeente. Volgens de gemeente lag er toen een hoop rommel en oud ijzer op het terrein, terwijl dat in strijd was met het bestemmingsplan. Nadat Bryan meerdere malen was gesommeerd om de boel op te ruimen en dat vervolgens niet deed, besloot Emmen zelf actie te ondernemen. De rekening van 71.000 euro werd vervolgens naar de Klazienavener gestuurd.
De man stapte vervolgens naar de Raad van State om die rekening aan te vechten, maar kreeg geen gelijk.

'Hij is heel emotioneel'

Broer Geert Bryan ziet de opruimactie met lede ogen aan: "Mijn broer is heel emotioneel. Hij huilt en doet. Dit gaat ten koste van zijn gezondheid. Hij mag nu ook niet buiten komen, daarom zit mijn vrouw binnen bij hem om hem koest te houden."
Het is de derde keer dat het terrein van Bryan wordt leeg geveegd. Broer Geert: "Het verzamelen zit in de aard van het beestje. Hij heeft ook niet voor niets bedrijvigheid met landbouwmechanisatie, dan weet je dat je spullen hebt, verkoopt en aankoopt."
Op de vraag hoe het nu verder moet, is Bryan duidelijk. "Ik denk hetzelfde als de vorige keer. Juridisch getouwtrek en dan maar kijken waar het schip strandt", zegt hij ook hoorbaar geëmotioneerd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.