Columns

Jan Roos: Kan iemand Carice van Houten in een gesticht stoppen?

jan roos column

We kennen Carice van Houten als een van de beste vaderlandse actrices van heden ten dage. Tenminste, als je geen sociale media volgt. Want als je dat wel doet weet je dat Carice van Houten tegenwoordig bekend is als een van de allergestoordste deuggleuven van het land. Wat is die vrouw van het padje zeg. Zo erg dat opname in het gekkenhuis mij een beter plan lijkt dan een opname van een nieuwe film.

Jan Roos: Kan iemand Carice van Houten in een gesticht stoppen?

Het begon natuurlijk met haar nam onder elke grachtengordel-petitie die er maar kwam. Dat zijn van die oproepen om iets te doen of te laten met alleen maar het doel om te tonen dat je aan de goede kant staat. Dat ze daarmee vaak aan de verkeerde kant staan hebben ze meestal door diepgewortelde domheid en een totaal gebrek aan enige vorm van reflectie niet door. Het is vooral zenden om je positie te showen. Maar laat het voor eens en altijd duidelijk zijn: als het nodig is om van de daken te schreeuwen dat je deugt, is de kans dat je echt deugt niet zo groot. Toen kwam voor Carice gelukkig de klimaatcrisis. Of die er daadwerkelijk is, doet er niet zo heel veel toe. Het gaat erom om te kunnen vingerwijzen naar anderen om je eigen onzekere bestaan een beetje inhoud te geven. Dat dit malle wijf zelf de hele wereld rondvliegt, doet er niet toe natuurlijk. Het zijn altijd anderen die moeten veranderen. En maar gillen dat we allemaal doodgaan. Je zou bijna de kinderbescherming bellen als je hoort wat voor idiote shit er uit haar mond komt over haar kind en dat ze daarom bij een klimaatpsychiater loopt.

Jan Roos: “Maar laat het voor eens en altijd duidelijk zijn: als het nodig is om van de daken te schreeuwen dat je deugt, is de kans dat je echt deugt niet zo groot.”

Als al dat gezever over niet klimaat niet genoeg was kwam daar voor de Amsterdamse woke-brigade het conflict Gaza-Israël bij. Zoals dat gaat met deze figuren kiezen ze structureel wat in hun oogjes het slachtoffer is. In dit geval die arme Palestijntjes die zomaar worden vermoord door die nare joden. Meestal noemen ze dat dan zionisten, maar de strekking is dat het gewoon nare joden zijn. Dat Israël deze oorlog helemaal niet is begonnen, dat Hamas die arme Palestijntjes ook onderdrukt, dat er 1500 onschuldige Israëli zijn afgeslacht, verkracht of ontvoerd, het doet er allemaal niet toe. Carice en haar linkse medestanders hebben gekozen voor de in hun ogen juiste partij. En zoals je ziet in dit filmpje van haar Instagram komt dit voort uit niets anders dan zware psychische problematiek. Als iemand zegt dat je je geen zorgen moet maken om diens geestelijk gezondheid is dat nou juist wat je wel moet doen.

15 reacties

Befteckel

Elke nam onder een grachtengordel-petitie is er ééntje te veel.
Stop Woke

Befteckel

Inhoudelijk staat Carice van Houten aan de verkeerde kant.

indora 't le Tiek

Woke is een gekte, maar een ongevaarlijke. Laat die vrouw lekker haar ding doen.

Jappie no shoes

Als je denkt dat Woke ongevaarlijk is, heb je niet goed opgelet wat er in de wereld gebeurd onder de banner van ‘woke’.

Boeiend

Woke is even saai en voorspelbaar als niet woke.
Verdeel en heers cultuur politiek is irrelevante onzin.
Kunnen we ons niet druk maken om issues in plaats van hoe cool het is dat je woke bent of niet woke.

P L I E N

Ik persoonlijk vind bij mijn eigen dat die hele discussie over Woke helemaal volledig de verkeerde kant op gaat.
De woke-discussie is voornsmelijk gekaapt door activistische militanten die tegenwoordig denken te mogen bepalen wie wat mag zeggen, en vooral wat níét meer gezegd mag worden hetgeen maar al te vaak resulteert in het iemand cancelen omdat die blank of lichtbruin is of de verkeerde mening heeft. Dat het volkomen waanzin waar Carice van Houten nu deelgenoot van is is opperduidelijk . Dit soort ostentatief activisme is bijzonder gevaarlijk want een systeem waar iemand wordt afgerekend op zijn blanke of zwarte of joodse roots kennen we al: dat is het fascisme. Het is nu dus wel tijd geworden om de geest terug in de fles te doen en te gaan kijken waar het allemaal ècht om draait: een beter milieu, minder transport en meer gratis bier.
Zodirect de lege kratjes in de emballagestraat omruilen voor een bonnetje en fluks een collectie verse Bavariaantjes in slaan voordat het echt middag wordt.
Proost alvast!
Moet nu gaan.

Buddy de hond

Het is visueel zichtbaar dat Carice gelijk heeft, Jan. Dat jij haar deuger noemt, zegt meer iets over jou dan over haar.
En ja, er zijn veel mensen vermoord, verkracht en ontvoerd in Israël. Maar kijk eens naar de andere kant? Meer dan 30000 doden op een gebied zo groot als 2x Texel, met nu een landschap wat sterker op de maan lijkt dan op aarde, in een gebied waar mensen als sinds 67 vastzitten. En als het gaat om Hamas, waarom zijn er dan in de afgelopen jaren bijna 3000 kinderen gedood op de Westbank, terwijl daar geen Hamas te vinden is?
Israël is niet voor niets gelinkt aan genocide, Jantje. Beter je huiswerk doen, voortaan.

Carice van Houten

Ik ben helemaal geen klimaatpsychopaat
het liefst zet ik vandaag nog alle vliegtuigen ter wereld in
om zo veel mogelijk swoe swoe swoearte van afrika naar hier te vliegen
of moslims moslims zijn ook super leuk

Spekpeter

Ze lijkt op deze foto op ‘n wc borstel die 5 jaar onopgemerkt achter het toilet heeft gelegen

Ik weet meer dan jij

Als ze zo tegen climate change is, waarom kom ik haar tegen in exclusieve lounges op luchthavens??

Sam van Houten

Zodra al die Hamas strijders onder de grond liggen met een hoop stenen op hun buik, en zodra de Israëlische gijzelaars vrij bevrijd zij n, en zodra er zicht is op een democratisch gekozen seculiere regering dan moet Israël meteen terugtrekken.
Tot die tijd hebben ze de plicht om zich te wreken voor het leed dat de mensen is aangedaan op 7 oktober.
Actie = Reactie. Dus niet janken dat de Palestijnen zielig zijn, ze zijn deze oorlog zelf begonnen.

Weeeessieee

Hé Jan roos , doe je dat ook met depri Dennis ?
Ik roep iedereen op te stoppen met Doneren!

Sven

ach vrouwen die drinken worden zo, en mannen die drinken meestal zoals ons theo , het burgerlijk wetboek is niet voor niets ontstaan

God

Gewoon samen de dwangbuis in jan en Carice, dan kan dennis jullie uitlachen, zo van ik leef nog!

Natnek

Een beter klimaat, begin bij jezelf. Koop een touw en ga er aan hangen