Een kunstmatig meer voor de kust van Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden zou het overtollige water uit de grote rivieren kunnen opvangen.
Volledig scherm
Een kunstmatig meer voor de kust van Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden zou het overtollige water uit de grote rivieren kunnen opvangen. © Rijkswaterstaat

Kunstmatig meer voor Zeeuwse kust oplossing tegen zeespiegelstijging

Een kunstmatig meer voor de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden kan een deel van een oplossing zijn om Nederland te beschermen tegen een verdere zeespiegelstijging. Het idee is maandag gepresenteerd tijdens een congres in Bussum georganiseerd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

42 reacties

  • Albert

    2 maanden geleden
    Binnenkort is het weer 1 April haha.
  • Annemarie Tou

    2 maanden geleden
    haha Hans Laats zou inderdaad goed kunnen ;) .. En vooral allemaal lekker doorgaan met de bevolking laten groeien en dat terwijl er wachtlijsten zijn voor zwemles ;) Zo egoïstisch.
  • Victor Bekkers

    2 maanden geleden
    Een betere oplossing zou zijn als we de Noordzee tussen Schotland en Noorwegen en het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk zouden afsluit op de manier van de Afsluitdijk. Wel hoger en breder natuurlijk. De kosten verdelen over de landen die daar baat bij hebben.
  • Jeroen Vermeer

    2 maanden geleden
    @johan trimmers, als de waterstand van de zee hogwr gaat liggen Dan de waterstand van de rivieren, zal het rivierwater niet zo maar wegstromen, het zal gepompt moeten worden. @gerard van der linden, je bent het landijs vergeten, op groenland alleen al 3 km dik, dan heb je Antarctica en de fletchers nog!
  • Johan timmers

    2 maanden geleden
    de oplossing van een verhoogde zeespiegel we maken en meer en dan pompen we het water de zee in... dan had je ook geen meer hoeven maken het stroomt nu ook de zee in
  1. Baby Julia overlijdt vlak nadat ze kankervrij is verklaard: ‘Net toen we dachten dat we haar terug hadden’
    PREMIUM

    Baby Julia overlijdt vlak nadat ze kankervrij is verklaard: ‘Net toen we dachten dat we haar terug hadden’

    Ze was amper negen maanden oud, maar ze vocht bijna haar hele, korte leventje tegen leukemie. Eind maart was er voor het eerst goed nieuws, toen de dokters baby Julia kankervrij verklaarden. Maar nog geen maand later werd een tot dan niet ontdekte hersentumor haar fataal. Haar ouders zijn kapot van verdriet. ,,We wilden niet aan het ergste denken. Want het ergste, dat hadden we toch al meegemaakt?”
    Sluis, Terneuzen