Ajax-fans reageren woedend op aankondiging Ziggo Sport over Maurice Steijn: 'Dit is echt een grap'

4 maart 2024, 10:24
Foto: © Imago

Het is inmiddels alweer een paar maanden geleden dat Maurice Steijn vertrok bij Ajax en de Hagenaar liet in het programma Casa di Beau al zijn licht schijnen over zijn periode in Amsterdam, maar het hele verhaal lijkt hij nog niet te hebben verteld. Daarvoor krijgt de Hagenaar maandagavond een nieuwe kans, want hij is door Ziggo Sport uitgenodigd om aan te schuiven in het programma Rondo. Dat is tegen het zere been van Ajax-supporters, die allesbehalve zitten te wachten op het verhaal van Steijn.

Voormalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat van Ajax baarde vorig jaar zomer opzien door Steijn aan te stellen als opvolger van John Heitinga en daarmee de nieuwe hoofdtrainer van de club uit Amsterdam. Steijn had Sparta Rotterdam in het afgelopen seizoen weliswaar naar een knappe zesde plaats in de Eredivisie én de finale van de play-offs voor Europees voetbal geloodst, maar weinigen waren van mening dat hij de ideale man was die Ajax er weer bovenop moest zien te krijgen. Na een uiterst teleurstellend seizoen hadden de Amsterdammers immers het nodige recht te zetten. Maar met Steijn aan het roer ging het van kwaad tot erger.

Artikel gaat verder onder video

Na een roerige transferzomer bleken Mislintat en Steijn al snel niet meer door één deur te kunnen. De trainer had zich na afloop van de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard openlijk kritisch geuit over het transferbeleid van de Duitser en weigerde in de daaropvolgende weken onder meer Diant Ramaj op te stellen. Verhalen over een boze Mislintat die zich in het kantoor van Steijn had gemeld om hem te verplichten Ramaj op te stellen in plaats van Jay Gorter maakten de onderlinge verstandhouding er natuurlijk niet beter op. Waar iedereen had verwacht dat Steijn als eerste de deur van de Johan Cruijff ArenA achter zich dicht moest trekken, was het toch echt Mislintat die op 24 september na de dramatisch verlopen Klassieker op straat werd gezet. Een maand later vertrok Steijn uit Amsterdam, daags na de 4-3 nederlaag tegen FC Utrecht.

“Haha Steijn dacht afgelopen week: dit is HET moment om mijn wanprestatie minder te doen laten lijken door de nieuwe ‘onrust’ bij Ajax. Balen voor hem dat Ajax net wint tegen Utrecht en de nul houdt”, reageert Klerry Hunstra, beter bekend als Hamstelaar, zondagmiddag onder de aankondiging van Ziggo Sport over de komst van Steijn naar Rondo. “Ajax wint, houdt de 0… en dus automatisch veel om over na te praten. En dat gaat in Rondo gebeuren, met voormalig Ajax-trainer Maurice Steijn aan tafel”, klinkt de sportzender laaiend enthousiast over de aanwezigheid van Steijn in Rondo. Daar denken Ajax-fans heel anders over. “Dat deze kerel wordt uitgenodigd is echt een grap”, zo klinkt het. “Ik trek nog liever al m’n tanden er zonder verdoving uit, vriendelijk bedankt”, reageert Arco Gnocchi van de Pak Schaal Podcast van Voetbal International.

De uitzending van Rondo met Steijn begint maandagavond om 20.30 uur. Naast Steijn maken ook Giovanni van Bronckhorst, Marco van Basten en Youri Mulder hun opwachting.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Mike
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Nou als Marco van Basten dan net zo kritisch is als normaal gesproken dan kan het best leuk worden.

R MN
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Rustig maar, Maurice staat maandagavond achter de bar bij Rondo om glazen te poetsen. Hij heeft twee dagen vrij gekregen van de McDonalds op Ibiza voor dit schnabbeltje.

KROTJE
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Laat Steijn maar praten hoor, hij heeft ook recht op hoor en wederhoor. In elk geval kan zijn trainerschap die van de toen voor de Ajaxsupporters als coach onbekende Van 't Schip nooit meer overtreffen en dat is voor Ajax en de supporters het belangrijkst. Laat Steijn zijn kunsten maar elders bij een betere club dan Ajax zien.

R MN
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

@Krotje schreef : "Laat Steijn zijn kunsten maar elders bij een betere club dan Ajax zien." Dat kan toch niet Krotje, je weet toch ook wel wat wij zingen in de hoofdstad : "Maar een betere club dan deze is er niet".

KROTJE
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Het is ook sarcastisch bedoeld R MN en ik schreef ook 'elders' : Tadjikistan misschien.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Zou nu echt iemand hierop zitten te wachten? Ik ben zelf Feyenoord supporter maar ik ben al dat gelul over Mislintat en Steijn behoorlijk beu. Ik ben veel geïnteresseerder in of Schip blijft en zo nee wie zijn opvolger wordt ipv die ouwe koeien uit de sloot

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

The proof is out there.

Laurens1
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Kan niet vaak genoeg verteld worden hoe een miljoenen bedrijf, beursgenoteerd, de sleutel in handen heeft gelegd van “een gore Duitser” welke enkel erop uit was om zichzelf te verrijken! Tevens mag ook verteld worden hoe incompetente figuren als Maurits Hendriks en Pier Eringa mede verantwoordelijk zijn voor het slechte beleid en plaats op de ranglijst. Het wordt tijd dergelijke figuren eens goed af te branden zodat ze nergens meer aan de bak komen. Het voordragen van Eringa door vriend van Praag is ook zeer laakbaar. Mensen welke verliefd zijn op het pluche en al jaren niets meer voor Ajax betekenen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen