Volodymyr Zelensky, Ursula Von der Leyen en Alexander De Croo.
Volledig scherm
PREMIUM
Volodymyr Zelensky, Ursula Von der Leyen en Alexander De Croo. © BELGA

VS en Europa azen op Russische miljarden op Belgische rekeningen, maar dat doet experts huiveren

Een astronomische berg geld ligt door de sancties tegen de Russen al twee jaar te slapen in Brussel. En hoewel die 190 miljard euro in de diepvriezer zit, brengt dat bedrag nog eens miljarden extra op. Geld dat EU-kopstuk Ursula von der Leyen wil gebruiken om wapens aan te schaffen voor Oekraïne. De VS gaan nog een stap verder en willen de hele berg in beslag nemen. Gaan we naar een scenario waarin de Russen strijden tegen wapens die met hun centen zijn betaald? En hoe het komt dat België als enige land al meer dan een miljard euro uit dat Russisch geld kon halen?

55 reacties

  • Luc Dellaert

    5 dagen geleden
    stel u voor dat de,Russen dit zouden doen met de Europese en Amerikaanse tegoeden....wat voor miserie zou er dan niet gebeuren ??? die oorlog daar, enkel goed voor de multinationals en enkele landen, MOET stoppen !! de broeder volkeren van Rusland en Oekraïne betalen deze met hun bloed en WIJ, Europeanen, als enigsten in de wereld, met geld !! voor miljarden euro blijven wapens en munitie leveren zal de oorlog niet stoppen, integendeel .. multinationals blijven er miljarden mee verdienen....
  • Junes bencherif

    2 maanden geleden
    Als je geen geld hebt om iemand te helpen, dan doet je dat ook niet '!!!!
  • Edward Latis

    2 maanden geleden
    En als binnenkort alles plooien zijn glad gestreken met Rusland kan België de intresten terug betalen en wie is dan weer de dupe de Belastingbetaler natuurlijk!
  • Jean Donny

    2 maanden geleden
    Als er grote sommen geld bij te pas komen vergeten we snel onze normen en waarden. Dan passen we de regels wel even aan.
  • Henri Demeer

    2 maanden geleden
    Een beetje bijdrukken en aan de gedupeerden geven , zo gaat het gaan.