Afellay hoopt dat PSV koopoptie licht: 'Doet dingen die anderen niet kunnen'

Afellay hoopt dat PSV koopoptie licht: 'Doet dingen die anderen niet kunnen'

3 maart - 23:57
46

Als het aan Ibrahim Afellay ligt is Malik Tillman ook na de zomer nog speler van PSV. De Amerikaanse middenvelder die gehuurd wordt van Bayern München, blonk mede dankzij een doelpunt uit in de topper tegen Feyenoord.

"De eerste goal van PSV is gewoon een geweldige aanval", vertelt Afellay bij Studio Voetbal. "De manier waarop Tillman het afrondt is uitstekend. De eerste helft was hij echt een enorme plaag voor Feyenoord. Hij doet dingen die andere spelers niet kunnen."

De voormalig PSV-speler heeft ook een kleine kritische noot op de Amerikaan. "Soms heb je het idee dat het hem niks kan interesseren. Dat hij met z'n hoofd in Amerika zit, terwijl hij in het Philips Stadion staat. Tegelijkertijd heeft hij zoveel kwaliteit. Het is een jongen met enorm veel potentie. Ik hoop van harte dat PSV die optie (tot koop red.) gaat lichten."

Afellay was verder erg te spreken over de wedstrijd tussen PSV en Feyenoord. "Het gebeurt zelden meer dat we dit soort wedstrijden zien. Je zat van het eerste tot het laatste moment op het puntje van je stoel. Het ging non-stop over en weer. Ze zaten er echt bovenop, dat was echt genieten."