Jurjen Weijling (35)  wil  na acht jaar graag weg uit zijn huurwoning.
Volledig scherm
Jurjen Weijling (35) wil na acht jaar graag weg uit zijn huurwoning. © Marlies Wessels

Alleenstaanden hebben het nakijken op de woningmarkt: voor gemiddelde woning ton aan inkomen nodig

Voor een gemiddelde koopwoning in Nederland is inmiddels een inkomen van bijna een ton vereist. Dat blijkt uit berekeningen van databedrijf Calcasa, dat de huidige woningwaardes heeft afgezet tegen de nieuwe leennormen. ‘Eigen geld is belangrijker dan ooit.’

106 reacties

  • Mcl Tich

    1 maand geleden
    Er zijn veel expats met goede regelingen en minder loonbelasting en dus spaargeld. Zij overspoelen de huizenmarkt. De bedrijven waar ze werkzaam zijn kunnen we niet missen in Nederland dus de financiële voordelen voor deze groep blijven. Uit eigen ervaring biedt deze groep flink hoger dan de Nederlander en wordt de woningmarkt er niet beter op.. sterker nog, de woningmarkt zit aan alle kanten vast!
  • Jazeem Arteck

    1 maand geleden
    Tja, in een woningmarkt waar gezinnetjes op een flatje moeten blijven, is het logisch dat alleenstaanden het geld niet hebben om een huisje met een tuintje te kopen.
  • Stefan Kalis

    2 maanden geleden
    Gewoon zorgen dat je een relatie hebt dus, dat is altijd mijn advies aan alleenstaande. Iedere bank vindt het goed als er 2 schuldenaren zijn maakt niet uit wat hun relatie is. Genoeg mogelijkheden voor zgn. alleenstaanden, beetje creativiteit kan geen kwaad.
  • Luc van Vessem

    2 maanden geleden
    Betekent dat dan dat je dan al snel in het verdachte bankje komt te zitten als je Jan met de pet een woning koopt.
  • Marco Polderman

    2 maanden geleden
    Ik vind het niet verkeerd als mensen eigen geld moeten inbrengen. Tegenwoordig starten jongeren hun woon-leven met teveel schuld. Alles moet bling bling en het liefst decadent zijn. Een gebruikte auto ‘kan niet’ en er moet een auto met een ster (niet in de voorruit), een propeller (niet van een vliegtuig) of een paar cirkels (niet van een passer) voor de deur staan. Leer je kinderen nadenken en met geld omgaan. Grote schulden zijn desastreus voor je toekomst,