Garnalenkroketten met cintroen en salade. Het favoriete voorgerecht van veel Vlamingen.
Volledig scherm
Garnalenkroketten met cintroen en salade. Het favoriete voorgerecht van veel Vlamingen. © Getty Images

Belgen met handen in het haar: menukaart zonder garnalenkroket? Onbestaanbaar!

De hoge garnalenprijs drijft vooral Belgen tot wanhoop. In Nederland eten we graag een garnalencocktail of een broodje verse garnaal, maar onze zuiderburen zijn helemaal dol op de gepelde delicatesse. Vooral als ze zijn verwerkt in een kroket. Hun culinaire snack wordt door schaarste onbetaalbaar en de garnalenkroket dreigt zelfs van de menukaart te worden geschrapt. ,,Een kiloprijs van 80 euro, niet normaal meer.’’

24 reacties

  • Aloys Smeets

    1 maand geleden
    Ragout maken van noorse garnalen en rivierkreeftjes en dat met kreeftenfond en wat bisque d'hommard (uit een blikje of fles - vaak bij Lidl te koop) Voor de stijfheid en textuur in het eindresultaat een paar uitgeknepen gelatineblaadjes aan de ragout toevoegen, hiervan kleine kroketjes of bitterballen maken: kunnen écht concurreren met de dure kroketjes met Hollandse garnalen en dat voor een fractie van de prijs. Eet smakelijk !
  • ANN LIMBOS

    2 maanden geleden
    In Belgie nu krabkroketten te koop bij " Jean sur Mer " ! Moet ze eens gaan testen !
  • Peter Harteveld

    2 maanden geleden
    Hoe makkelijk kan het wezen; 5 bakjes van 200 gram maakt 1 kilogram X €10.- = €50.- dan ga je toch geen €70.- tot €100.- betalen. Het kan dus veel goedkoper, al is de prijs inderdaad hoog.
  • Barry Schouten

    2 maanden geleden
    Al die windmolens en bijbehorende dikke stroomkabels van kilometers lang die op de bodem neergekwakt worden hebben ook een grote impact op het onderwaterleven in de Noordzee.
  • ANN LIMBOS

    2 maanden geleden
    Pfff.... alle lekkere dingen worden onbetaalbaar ! Binnenkort alleen nog rotzooi te koop !