'Wankel' Ajax krijgt bij voorbaat afwijzing: 'Hoeven geen contact op te nemen'

'Wankel' Ajax krijgt bij voorbaat afwijzing: 'Hoeven geen contact op te nemen'

3 maart - 08:57
272

Ron Jans sluit een mogelijke overstap naar Ajax bij voorbaat uit. De 65-jarige trainer belooft trouw aan FC Utrecht, waarmee hij zondag op bezoek gaat in de Johan Cruijff Arena.

Jans heeft Utrecht de laatste maanden nieuw leven ingeblazen. De Domstedelingen zijn al vijftien duels ongeslagen en incasseerden in de laatste vier wedstrijden geen tegengoal. De ervaren oefenmeester ziet dat de situatie bij Ajax wel anders is. De hoofdstedelingen verloren afgelopen weekend van AZ, nadat het Conference League-tweeluik met Bodø/Glimt ternauwernood werd overleefd.

"Van die wedstrijd schrok ik wel", geeft Jans toe in gesprek met de NOS. "Verdedigend klopte het niet, aanvallend klopte het niet. Dat ze daar hebben gewonnen, was echt een wonder. Ajax wankelt weer, maar ik ben niet van plan om daar te veel over te zeggen. Dat het beter kan, weten ze zelf ook wel", aldus de oud-coach van onder meer FC Groningen, sc Heerenveen, PEC Zwolle en FC Twente.

René van der Gijp wees Jans onlangs aan als de ideale trainer voor het geplaagde Ajax. Zelf zet hij daar meteen een streep door. "René heeft er natuurlijk wel verstand van", lacht Jans. "Nee, grapje. Als Ajax al contact zou willen opnemen, dan hoeven ze dat niet te doen. Ik heb in september voor anderhalf jaar bij FC Utrecht getekend en heb het geweldig naar mijn zin."

"En ik ben van: een man een man, een woord een woord. Loyaliteit en betrouwbaarheid vind ik een groot goed. Dus ik ga op dit moment naar geen enkele andere club", besluit Jans.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!