Max Verstappen declasseert concurrentie in seizoensouverture

Max Verstappen reed in Bahrein overtuigend naar de winst. © Red Bull Racing
Met groot machtsvertoon heeft Max Verstappen de eerste Formule 1-grand prix van 2024 op zijn naam geschreven. De Limburger domineerde in Bahrein.
Drievoudig wereldkampioen Verstappen leidde de race van de eerste tot de laatste meter en kwam geen moment in de problemen. Op gepaste afstand kwam Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez als tweede over de streep. Carlos Sainz (Ferrari) werd derde.

Pole

Tegen de traditie in werd de eerste Formule 1-race van 2024 op een zaterdag verreden. Verstappen startte, door een overtuigende kwalificatie, op poleposition, met pal achter hem Charles Leclerc (Ferrari, P2) en George Russell (Mercedes, P3). De Red Bull-kopman nam in de openingsronde direct enkele autolengtes afstand. Achter hem werd Leclerc even later ingehaald door Russell, Pérez (Red Bull) én zijn Ferrari-teamgenoot Sainz.

Heersen

Verstappen was op dat moment al met de Bahreinse noorderzon vertrokken, een situatie die na de eerste serie pitstops niet veranderde. Wel was het teamgenoot Pérez die een seconde of zeven achter Verstappen de tweede positie opeiste. Halverwege de race had Verstappen die marge verdubbeld. Met andere woorden: de regerend kampioen heerste op het circuit van Sakhir en had van niemand iets te duchten.
Kenmerkend beeld in Bahrein: geen andere auto in de buurt van de RB20 van Max Verstappen. © Red Bull Racing

Controle

Waar de neutrale kijker ongetwijfeld hoopte op een plottwist om de spanning in de wedstrijd te krijgen, bleef die uit. Red Bull controleerde met beide bolides aan de leiding de race, en bleef ook bij de tweede pitstopcyclus van serieuze problemen verschoond. Sainz probeerde op de derde plaats nog aan te haken bij Pérez, maar slaagde daar nooit echt in.

Recordjacht

Verstappen kwam na ruim anderhalf uur onbedreigd - zo'n twintig seconden vóór Perez - als eerste over de streep en gaf daarmee een passend vervolg aan zijn sublieme vorige seizoen. Seizoensoverstijgend heeft hij nu acht races op rij gewonnen. Het record, dat hij vorig jaar zelf neerzette, staat op tien opeenvolgende grand prix-zeges.

Saudi-Arabië

Het Formule 1-seizoen krijgt binnen een week alweer een vervolg. Zaterdag 9 maart staat de Grand Prix van Saudi-Arabië op het programma.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!