Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Tijd voor nieuwe leiders: ‘Moet ik mijn medewerkers dan de hele dag gaan masseren?’

leider 2.0De storm van kritiek op WNL-baas Bert Huisjes staat niet op zich. De weerstand tegen een autoritaire leider groeit. De manager van de toekomst? Die is bescheiden, zorgzaam én kan zijn mond houden.

83 reacties

  • Peter Siep

    2 maanden geleden
    @Daan Schippers het is niet zo heel moeilijk om je emoties te leren herkennen, controleren en op een normale manier te uiten. Kost wel wat zelfreflectie helaas iets wat voor velen ver te zoeken is. Maar blijf lekker schreeuwen naar mensen weten ze meteen dat ze naar wat beters op zoek kunnen.
  • Wieb ten wolde

    2 maanden geleden
    @H. Dekkers dienstplicht? Discipline? Ja, kadaver discipline....zelf nadenken uitschakelen. Defensie was in de tijd van de koude oorlog een grote speeltuin. Vooral met je hobby bezig zijn in werktijd, zo kwam ik de tijd door als dienstplichtige.
  • Fam Breuk

    2 maanden geleden
    Roep al langer dat nl managers alleen op repercussie acteren. Terwijl complimenten geven veel meer effect teweeg brengt. Kijk hoe iemand in zijn totaliteit beweegt. Zorg dat prive ok is. Want dan presteert de werknemer beter. Pas one minute manager toe. Begin daar eens mee. Zelfreflectie leren. Onderzoek wees uit dat managers bang waren complimenten te geven want dan wilde werknemer meer salaris. Maar werknemers wilden gewaardeerd worden, bleek uit dat onderzoek.
  • Dre Haas

    2 maanden geleden
    Gelegenheid maakt de dief. Het is ongelijke positie, de afhankelijkheid voor baan en inkomen van een baas die mensen kwetsbaar maakt. De oppermachtige werkgever tegenover de onmachtige werknemer. Wie niet heeft geld macht of bezit zal altijd speelbal blijven van de bezittende klasse. Een roofdier blijft een roofdier zolang je niet zijn nagels knipt en tanden trekt. De wereld des mensen is geen paradijs, kijk om je heen.
  • Hans Janssen

    2 maanden geleden
    Een goede leider is iemand die als coach optreedt. Die het verschil weet tussen autoriteit en machtsmisbruik. Iemand met een principiële levenshouding, integer en gaat voor de lange termijn relaties. Ik ben ze in de praktijk maar zelden tegengekomen. Management opleidingen zijn zelf vol van pragmatisch handelen. Mensen zijn hier steeds minder van gediend. Werk is enkel een noodzaak om geld te verdienen en jouw tijd tegen een habbekrats te verkopen. Ik laat me niet manipulieren!
  1. Voetballer John-Henry leidt bijzonder dubbelleven: ‘Loop er niet mee te koop, maar stop het ook niet weg’
    PREMIUM

    Voetballer Jo­hn-Hen­ry leidt bijzonder dubbelle­ven: ‘Loop er niet mee te koop, maar stop het ook niet weg’

    Op zaterdag schiet hij de ene na de andere bal in het doel, op zondag leidt hij een dienst in een kerk. John-Henry Maasbach (29) is amateurvoetballer én predikant. Twee werelden die mijlenver uit elkaar lijken te liggen. Toch kan hij ze goed combineren, al zal je hem nooit scheldend en agressief op het veld zien staan. ,,Als een jonge speler boven zijn theewater zit, zegt de rest: ‘Ga maar even bij John staan’.”
    Den Haag
  2. Dure horloges, 100.000 euro cash en 1 miljoen op rekeningen ontdekt bij verdachte groothandelbaas

    Dure horloges, 100.000 euro cash en 1 miljoen op rekeningen ontdekt bij verdachte groothan­del­baas

    Grote geldbedragen, zowel contant als op de bank, dure horloges en een flinke lading digitale en fysieke administratie heeft de FIOD vorige week in beslag genomen. Het zou allemaal van één man afkomstig zijn: een 30-jarige groothandelbaas uit Den Haag. Hij is opgepakt en wordt verdacht van een flinke lijst aan belastingontduikingen. Door zijn trucjes liep de Nederlandse staat mogelijk 1 miljoen euro mis.
    Katwijk, Den Haag