helmond beveiliger ah xl celstraf

Man probeert AH-beveiliger neer te steken, krijgt dikke celstraf opgelegd (BEELDEN)

Nieuwsmrt 02 , 9:10
Een Helmonder heeft zichzelf wel heel erg in de vingers gesneden. Zijn poging tot doodslag op de beveiliger bij de AH XL heeft hem dus duur te staan gekomen.

Flessenhals

In een actie die rechtstreeks uit een slechte actiefilm lijkt te komen probeerde hij een winkelbeveiliger te lijf te gaan met niets minder dan een kapotgeslagen flessenhals. Niet met zijn blote vuisten, maar met een stuk glas. De man is nu door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden.
Bekijk de beelden van de aanval hieronder:

Gall & Gall

De man werd na lastig en dronken gedrag uit de Gall & Gall gezet en kreeg te horen dat hij de winkel niet meer in mocht. In plaats van zijn verlies te accepteren besloot hij een glazen fles te breken en gewapend met de scherpe flessenhals terug te keren. Gelukkig voor de beveiliger kon deze de aanvallen ontwijken en met hulp van een supermarktmedewerker de aanvaller overmeesteren.

Eerder veroordeeld in Polen

De rechtbank nam het de man vooral kwalijk dat hij geen verantwoordelijkheid nam voor zijn acties en zijn gedrag niet inzag. Dat hij eerder in Polen is veroordeeld voor geweldsdelicten hielp ook niet echt in zijn voordeel. Naast de celstraf moet de Helmonder ook nog een schadevergoeding van 1.258,50 euro betalen aan de beveiliger.