Het hoofdkantoor van Simac (links) ligt pal tegenover de nieuwe kantoorgebouwen in aanbouw van ASML.
Volledig scherm
PREMIUM
Het hoofdkantoor van Simac (links) ligt pal tegenover de nieuwe kantoorgebouwen in aanbouw van ASML. © Bert Jansen/DCI Media

ASML koopt ook zijn grootste buurman uit: Simac verhuist naar techniekHuys in Veldhoven

VELDHOVEN - De honger van ASML naar extra ruimte is nog lang niet gestild. De ene na de andere buurman gaat overstag. Nu ook de grootste: ict-bedrijf Simac, na ASML de grootste werkgever in Veldhoven.

7 reacties

  • cees van Arendonk

    2 maanden geleden
    Ben benieuwd wat er nu gaaat gebeuren met het prestige project van H. Verhoeven en het toenmalig bestuur: het museum wat in het techniekhuis is gebouwd met tonnen subsidie uit de regio maar nooit is opengesteld voor het grote publiek?
  • Patricia Vernooij

    2 maanden geleden
    Hoezo verhuisd een technisch bedrijf naar een nieuw schoolgebouw? Techniekhuys is naar mijn inziens gebouwd voor het onderwijs en vermoedelijk ook met steun van lokale overheid. Ik hoorde eergisteren dat sommige opleidingen die daar zitten bijna verdrievoudigd zijn in hun studentenaantallen. Het lijkt mij dat het zelf die ruimte nodig heeft. Waarom mag een groot techbedrijf die net een vette slag heeft geslagen verhuizen naar het Techniekhuys? Daar zou ik graag meer van willen horen.
  • Ger Smolders

    2 maanden geleden
    @Harrie Donkers. Ik heb nog nooit iemand gehoord die het niet eens was met de prijs die ASML bood voor het pand en de grond. Sterker nog, ASML bied zo goed dat er mensen zitten te wachten tot ze uitgekocht worden. Ze worden niet gedwongen, ze krijgen een zeer goede prijs.
  • Harry Haerkens

    2 maanden geleden
    Je kon er feitelijk op wachten dat SIMAC zijn pand zou verkopen tegen een goede prijs, het had geen uitstraling meer en zijn tijd gehad, ook waren er voor zover bekend geen verbouwingsplannen.
  • yamani Bo

    2 maanden geleden
    Mooie ontwikkelingen voor zo'n klein land en dorp.