Er is niets intellectueels aan het nationalisme van Thierry Baudet (trouw.nl)


Het was nog voor de verkiezingen dat een Haagse ingewijde me toevertrouwde dat sommige PVV-Kamerleden graag aan de fractie van Geert Wilders zouden... ...

door Tjeempie in Overig  ·  34 Reacties

  • 4
  • 413x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zouden die Linksche Gutmenschen nou echt niet doorhebben dat ze met hun haat tegen Baudet, Baudet juist aan zetels helpen over 4 jaar?

11
1 beastyboy

@1
Ben ik nou zo dom, of zijn jullie nou zo slim?

8
2 von Bribbentrop

En daarnaast: Al die haatcampagnes, waarom? De verkiezingen zijn geweest. Iedereen heeft op democratische wijze kunnen aangeven welke partij het meest hun gevoel / waarden verkondigt.

De religekkies hebben op CU en SGP kunnen stemmen.
De linkse extremisten hebben op GroenLinks kunnen stemmen.
De rechts extremisten hebben op PVV kunnen stemmen.
De islamitsche extremisten hebben op DENK/Erdogan kunnen stemmen.

Zo. Iedereen heeft zijn haat kunnen botvieren op het stembiljet, kunnen we nu weer met wat minder haat met elkaar omgaan?

5
3 beastyboy

@3
Maar lijkt wel ijdele hoop.
De Linksche Gutmenschen denken dat ze het beter weten en denken dat ze het alleenrecht hebben op een mening. Iedereen die het niet met hen eens is, wordt gedemoniseerd.
KIJK EENS NAAR JEZELF!!!!!!
Zo veel haat, dat is niet goed voor je.
Laat andere mensen anders denken, probeer ze niet tevergeefs op andere gedachten te brengen. Dat zegt namelijk meer over jezelf dan over de ander.

7
4 beastyboy

@4
3....2....1..... Ja, maar zij.... Ja, maar jij.... Ja, maar......
KIJK NAAR JEZELF!!!!

5
5 beastyboy

@2 : Aangezien je beastyboy als meervoud beschouwd , je eerste optie.

3
6 solidsteel

@3
Bij de CU en SGP zullen ze niet echt blij zijn om voor "religekkies" uitgemaakt te worden.

Zoek jezelf broeder!

5
7 von Bribbentrop

@6
lol

4
8 beastyboy

@5 "KIJK NAAR JEZELF!!!!"

Dat zou jij zelf eens moeten doen....

7
9 TedjeR

Zijn plannen getuigen in ieder geval van gezond verstand. De politiek moet vernieuwen. We hebben nu te maken met een schijndemocratie. Als het kartel van gevestigde partijen samen de tweede partij van Nederland kunnen buitensluiten, dan verliest het hele democratisch proces van stemmen zijn waarde.

5
10 Soare

@9 ; nee, jij.

3
11 Partijdig

@1 Ik zal ook niet opkijken als die verzuurde rechtse kliek enorm op zijn donder krijgt bij de volgende verkiezingen. Links is in opkomst onder de jongeren. Het wordt hip om een "linksche gutmensch" te zijn. Wen er maar vast aan.

4
12 vanBinsbergen

@12 : Tot ze volwassen zijn en ze hun realiteitszin krijgen. question

6
13 solidsteel

er is niks intelectueels aan het EUfacisme en EUnationalisme vd eurofielen ....dus blijft er niks over dan mensen die wel een onderbouwde maar andere mening hebben weg te zetten als gekkies die het niet snappen.

5
14 StoopidMonki

"Het was nog voor de verkiezingen dat een Haagse ingewijde me toevertrouwde dat sommige PVV-Kamerleden graag aan de fractie van Geert Wilders zouden willen ontsnappen – als er maar een partij was die hen welkom wilde heten."

Ik denk niet dat dat alleen voor de kamerleden van de PVV geldt, maar ook voor de stemmers op de PVV.

Wat is de PVV nou inhoudelijk?
Het is een partij met 2 punten.
Tegen Islam en tegen Brussel (waarbij de laatste tijd met name de nadruk op Islam ligt).

Wat als je als kiezer nou inderdaad heel veel moeite hebt met het bagatelliseren van links over de problemen met agressieve/criminele Turken en Marokkanen?
Dan heb je in de ogen van veel stemmers maar 1 keuze (ondanks het charmeoffensief van Rutte en Buma naar het einde van de verkiezingen), namelijk PVV.
Maar de PVV, daar wil je toch niet op stemmen? Wilders is een schreeuwer zonder partijprogramma. Je weet niet hoe hij denkt over andere (bijvoorbeeld belangrijke economische problemen) aandachtspunten.
Maar ja, je mag in Nederland niet aangeven dat je veel moeite hebt met hoe je dagelijks behandelt wordt door agressief tuig uit Marokko/Turkije. Dat weegt ook wel weer zwaar.
De verkiezingen komen er aan.....
Was er maar een partij die EN er voor zorgde dat het taboe op problemen met crimineel, uitkeringstrekkend tuig (lees: Heeeeeeel veel Turken en Marokkanen die ook moslim zijn) doorbroken wordt EN ook op overige aspecten een degelijk standpunt heeft.

ALS die partij er komt (en het zou best kunnen dat dat FvD wordt, als de Linksche Gutmenschen zo door gaan met hun haat tegen Baudet), dan zal die veeeeeeel meer zetels gaan krijgen dan PVV nu.

Beste Linksche Gutmensch. Als het vooruitzicht van een zeer grote extreemrechtse partij je rillingen bezorgt, denk dan na.
Stop met je haat en demonisering van mensen die enkel een probleem in de samenleving willen aangeven.
Mensen die willen aangeven dat ze er genoeg van hebben dat er een bevolkingsgroep van 2 miljoen "Nederlanders" is, waarvan nog net de helft van de beroepsbevolking werkt. Welke agressief is op straat. Welke excelleert in de misdaadcijfers. Welke oververtegenwoordigd is in de bijstand. Een groep, waarvan 8% aangeeft uit naam van het geloof geweld te zullen gebruiken.
Moet u het eens zijn met bovenstaande? Mag u er zelf nu niets van vinden (bijvoorbeeld dat een groot deel van deze problemen veroorzaakt wordt door sociale uitsluiting, minder kans op de arbeidsmarkt etc)?
NEE, natuurlijk niet. U mag er ook wat van vinden.
Maar probeer nou niet kostte wat kost om de mening van 15% van de Nederlanders die vinden dat het de spuigaten uitloopt, te demoniseren en als het ultieme kwaad weg te zetten. Durf de problemen onder ogen te komen en bagatelliseer ze niet en ga niet mensen aanvallen die die problematiek aandragen. Zo vererger je de tweestrijd in de samenleving en zal mogelijk over 4 jaar een zeer grote extreemrechtse partij in de kamer komen.
Wilt u dat?

5
15 beastyboy

@15

Nee. Dat wil ik niet.

1
16 von Bribbentrop

@7
En de mensen die links stemmen vinden het niet leuk om voor links-extremisten uitgemaakt te worden.
En de mensen die rechts stemmen vinden het niet leuk om voor rechts-extremisten uitgemaakt te worden.
En de mensen die DENK stemmen vinden het niet leuk om voor islamitische-extremisten uitgemaakt te worden.

Wat ik beoogde aan te geven, is dat er een democratie is in Nederland.
Er is voor ieder wat wils om op te stemmen. Iedereen mag aangeven wat zijn standpunt is.
Of dat nou extreem is of gematigd. Er is voor ieder wat wils.
Ik wil niet oordelen (maar heb het extreem opgeschreven, juist om aan te geven dat iedereen mag vinden wat hij wil).

5
17 beastyboy

@16
+ van mij hoor.

2
18 beastyboy

@17

U betoogt in #3 dat "edereen heeft zijn haat kunnen botvieren op het stembiljet, kunnen we nu weer met wat minder haat met elkaar omgaan?"

Iemand uitschelden is niet echt bevorderlijk voor een fijne sfeer.

2
19 von Bribbentrop

@16
Als u (en dan bedoel ik niet u in het bijzonder, maar men in het algemeen, maar met name ook de linkse media) dat niet wilt, dan is er mijns inziens een oplossing.
Zorg dat discussies minder extreem worden. Ga met elkaar in dialoog, zonder de mening van de ander te demoniseren. Geef de ruimte aan de mening van een ander, terwijl je je eigen mening op een gematigde toon aangeeft.
Mijns ziens krijg je dan het effect dat mensen minder op extremistische partijen zullen gaan stemmen en meer op gematigde partijen gaan stemmen.

Laat het weer over de inhoud gaan (en wederom, ik bedoel niet u specifiek), iets wat ver te zoeken was in deze verkiezingen.

3
20 beastyboy

@20

Daar past het woord religekkie wat u betreft prima tussen?

3
21 von Bribbentrop

De intellectuele camouflage van Thierry Baudet en de ironische welbespraaktheid van Theo Hiddema geven het forum een wat charmantere uitstraling, maar inhoudelijk hebben we het over een en dezelfde ideologische richting als de PVV.
Het was geen verspreking dat Baudet repte van een elite die de natie via ‘homeopatische verdunning’ wil "vermengen met andere volken, ‘opdat er nooit meer een Nederlander zal zijn’

Hij durft vast geen klein snorretje laten staan

6
22 Piet Pijlenboog

@21 : Idd, maar hij is dan ook geen mediafiguur.

2
23 solidsteel

@1 Haha, Baudet ging ( en zal dat ook in de toekomst vaak doen) een aantal malen al ongenadig op zijn intellectuele grote waffel. Hij zal echter best wat stemmen winnen van de mensen die vinden dat hij de rechts-raciale rethoriek van Wilders "salonfähig" weet te maken, maar het blijft natuurlijk rechts-raciale rethoriek met een "kijk ons eens de democratie herstellen" sausje

4
24 Piet Pijlenboog

@19
Ik snap u niet.
Ik bedoelde niemand uit te schelden in @3 en heb ook niet het idee dat ik dat heb gedaan.
Wat ermee bedoeld werd, is dat iemand haat in zich had, dan heeft hij dat op het stembiljet kunnen botvieren en hoeft dat nu niet meer te uiten.

4
25 beastyboy

LOL: "Populisme voor hoogopgeleiden, durft u het aan?"

3
26 Piet Pijlenboog

@22

Maw zet Baudet zichzelf met deze uitspraak buiten de elite en het verdunde volk.

Baudet de Zuivere.

2
27 von Bribbentrop

@26 "Populisme voor hoogopgeleiden"

Dat klinkt net zo als "Schoolzwemmen voor kinderen met waterallergie".

2
28 tripomatic

@25
Maar goed, als u in @21 weeeer over het woord religekkies begint en u dus blijkbaar niet kan begrijpen wat ik in @17 al heb verteld, dan heeft het volgens mij weinig zin om u mijn bedoeling van @25 te laten inzien.

3
29 beastyboy

@27
Of een zuiverende Bidet? question

4
30 beastyboy

@21 Wat noem je een persoon anders die in een ingebeeld vriendje gelooft?

1
31 Scholar101

Het duidendste zeikstukje over Baudet, it's a bloody shame! Het is duidelijk dat links volledig van slag is door de 2 zetels voor de FvD, ik ben blij dat ik daar mijn steentje aan heb bijgedragen.

Go Thierry!

4
32 greenmango

@32 ; Iedere dag shaming uit betreffende hoek is iedere dag een bevestiging dat ik juist heb gestemd.
Mijn partner heeft het daar wat moeilijker mee, ze vindt het oneerlijk en gemeen en voelt zich redelijk verward over waar links nu eigenlijk nog voor staat, gezien de hypocrisie.
Zij verwachtte dat alleen op rechts, gezien links pretendeert idealen zoals gelijkwaardigheid hoog te hebben staan. Ach ja.., we worden allemaal een dagje ouder.

3
33 Partijdig

Niks intellectueels?? Dat gaat me te ver. De gedachte dat democratie gebonden is aan bevoegdheden en dus aan een territorium waarop die bevoegdheden van toepassing zijn is niet onnadenkend te noemen. Dat is TB basisgedachte. Tot zover prima. De kritiek op TBs gedachtegoed is dat hij stelt dat dit betekent dat democratie onverenigbaar is met internationale verdragen waarin bevoegdheden ingekaderd worden. Dat is zijn basis om TTIP, CETA maar ook de Benelux, EU, IMF en VN af te wijzen. Die laatste redenering is te simpel. Zo geredeneerd zouden buren dus ook geen afspraken mogen maken over een schutting of over een overhangende boom, als ze allebei denken dat ze er voordeel bij hebben.

1
34 Trompetsignaal

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Defcte burger
GeenStijl: ZoekZoek! Deze bankmedewerker

@1 Dat is een nog hufterige opmerking dan die van Johan Derksen....

7 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Bob Sleebaan
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@15 Bedoel je al die vergrijsde Europeanen? Die zijn er over 20 jaar niet meer. Heb je al die jonge mannen gezien in Ter Apel?...

8 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Wat een enorme LUL is deze linkse activist Frank van der Linde. . . ....

12 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Ronin
GeenStijl: ZoekZoek! Deze bankmedewerker

Die ken ik, da's die jongen uit Friesland waarvan die Johan Derksen vond dat hij geen echte Fries is....

16 minuten geleden geplaatst door Ronin

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@47 Respect voor jou. Ik kan me wel iets voorstellen bij de heimwee die mensen hebben. Als je door ellendige omstandigheden wordt gedwongen je ...

22 minuten geleden geplaatst door Bop

Hendrianus
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@3 Ach wat triest weer, die reactie van je. Daar heb je vast lang over nagedacht....

27 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Zie Hier
De Grote Werken van Mark Rutte - Joop - BNNVARA

Afzijken achteraf echt links...

29 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
Marcouch steunt Al Qaida-terrorist als 'inspirerende spreker' voor 5 mei - NieuwRechts.nl

De vraag is of we de problemen die importeren ook weer kunnen exporteren???...

29 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Hendrianus
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@11 Haha, er zijn 560 miljoen christenen en 50 miljoen moslims in Europa. Wat een domme opmerking....

30 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Nicks R. Van
Nederland in top drie van welvarendste landen in Europa

Blijkbaar kloppen de criteria niet want er heerst hier nog veel armoede. ...

38 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

NK. App
SexindoKattee Sackhoff NudeJapan Hot Xxx VideoBrazzers BustyMilf Ass FuckFemme Offerte SexeAmber Heard NakedStormy Daniels PornhTeacher Student Xxx VideoXxxsexymoviesActress Ambika HotYoga Xxx MomLesbian With Big TittiesGillian Jacobs NakedKannada Sex Bf VideoJail Porn MoviesNudeKpop DeepfaeVideo XfrancaisLesbicas XxOlder Men MasterbatingBangladeshi Hot SexMiniskirt PornhubPornográfico MexicanoDeep Throat XxxMstriggahappy NakedDesi Sex OldBlacked Raw XnxxJorpetzEbony CreaminAlinity FapelloGraciebon PornBusty Latina NudeErotic PronAnal Porn With ToysSex In Front Of HusbandDanielle Bregoli Leaked NudesVexoriaJabetHot Bed PornMilf OornMarianajeyssJeneveve JokieHinde XnxxWww Tamilscandals ComYoujijjTamanna PussyClit Rubbing VideosMimi Keene Sex SceneBengali Bengali Blue FilmTeenthreesome PornBruno DickemsPorn LesvianasDidi PornBhojpuri Sexy SongNudity On TwitchNifty.oergOmegle.cpmVideos Prno GaysMelissa Raunch NudeNaukrani Ke Sath JabardastiOffice Room SexBill Bailey PornstarBlack Pusy PhotoSextube8Videos Poro MadurasMature Anal PornJohnny Sins Hd VideoVerinica RayneRen Tv SexDdf Porn VideoAlana.araya NakedNude Leaks CelebrityXxxvidrosKulhad Pizza Couple Video Viral XxxSoftcore SexVídeo Pornográfico Grátis BrasileiroNew Sex Video 2020Nude Women RunningPorn Hannah MontanaXx PornographiquesSexo Anal Ao VivoMoms XnxxDd SexXxx Hot Bf HdX Videos Japanese MomIndian Saree Xxx VideoMaturelandJayaprada Sex VideoJangal Mein Mangal SexNaomi Swann PornVideo Stormy DanielsJasmine Jae Porn VideosGirlsdoporn Episode ListFlim Bokep IndonesiaGay Bareback OrgyPorn Seal PackMiho Ichiki Porn VideosLeatha WeaponsDaftpornTiktok AdultoDiva EscortPornerAssh Lee PornEbony SquirtingKeanna ReevesVideovporno GratisAva De LushPov Milf BlowjobsBeautiful PornographyMilfs Breast FeedingWwf SexSneaky Mom3WerewolfhentaiXnxx IndeianStupidsluts ClubKanojo X Kanjo X KanjoTs Olivia WouldAtid 557Free Prone VedioHindi Sex Village VideoMalaypornPornstarescortsPorno AdosGirlteen PornSexy Girl Bf VideoCouple Swap SexOldmsn PornAunt SexvideoVaultgirlsNushrat Bharucha SexyHot Male PornstarsBlack And White Porn GifAmateur Cuck VidRosweMarathi Xxx MmsM.myfreecamsTranyy Porn TubeHope Solos NudesYui XinDani Dani Sex VideosMiho ToniAv쏘걸Www XvideosDownloader Video PornTaboo XvideoOervcityGloryholes Gay PornDraco Malfoy Rule 34Bangla Sex Video Download