<
>

MVV - Dordrecht definitief gestaakt

De wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen MVV Maastricht en FC Dordrecht is in de slotfase definitief gestaakt. FC Dordrecht leidde met 1-3 toen beide ploegen niet meer het veld opkwamen. De KNVB beslist binnenkort wat er met het restant van het duel moet gebeuren.

Scheidsrechter Rob Dieperink had het duel al twee keer onderbroken voordat hij tot definitief staken overging. Hij dirigeerde alle spelers in de 83e minuut voor het eerst naar binnen toen supporters van beide clubs met elkaar op de vuist dreigden te gaan op de tribunes.

De wedstrijd werd hervat, maar twee minuten later was het wederom scheidsrechter Dieperink die de wedstrijd om dezelfde reden staakte. Dit keer was er een MVV-supporter van de tribune gevallen. Het is onbekend hoe het met de gewonde supporter gaat.

Beide teams zochten de kleedkamer op, kwamen ruim een halfuur later weer op het veld, maar mochten van de fans niet doorspelen.

Supporters van MVV dreigden in opstand te komen als de wedstrijd hervat zou worden. De spelers keerden zo voor de derde en laatste keer terug naar de kleedkamers en kwamen niet meer terug op het veld, de wedstrijd werd definitief gestaakt.

MVV stevende in het duel af op een nederlaag. In het begin van de wedstrijd was het al na vijf minuten raak via Mathis Suray, die alweer zijn tiende van het seizoen maakte. Drie minuten later werd de score verdubbeld. Een erg pijnlijk eigen doelpunt van doelman Romain Matthys betekende de 0-2 na acht minuten. Alsof het nog niet erg genoeg was voor MVV, tekende Ilias Sebaoui een minuut voor de rust voor de 0-3 tussenstand.

Na rust deed Dailon Rocha Livramento nog wat terug voor de thuisploeg. De spits maakte zijn twaalfde van het seizoen.

De Graafschap te sterk voor TOP Oss

TOP Oss was na overwinningen op de Jong-ploegen van Ajax en FC Utrecht in een goede vorm, maar de Superboeren waren vrijdagavond een maatje te groot. Tristan van Gilst schoot in de 41ste minuut op aangeven van Simon Colyn de openingstreffer tegen de touwen.

In de tweede helft was het opnieuw Colyn, nu met de treffer, die de score verdubbelde voor de ploeg van Jan Vreman. Grad Damen liet de spanning nog wel even terugkeren, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam de ploeg van Ruud Brood niet: 2-1.

Eerste thuiszege van 2024 voor NAC

NAC Breda won dit kalenderjaar nog niet in het Rat Verlegh stadion, maar daar kwam tegen Jong FC Utrecht verandering in. Voor rust kwam de enige goal van Boyd Lucassen en na rust maakte Patriot Sejdiu er 2-0 van. Jong Utrecht-speler Lynden Edhart bracht de spanning na 64 minuten nog wel even terug, maar Fredrik Oldrup Jensen schoot de wedstrijd uiteindelijk in het slot voor NAC: 3-1. Zo is de ploeg van Jean-Paul van Gastel nog altijd ongeslagen tegen de Jong-ploegen uit de Keuken Kampioen Divisie.