NY Times speelt CIA boodschapper – Doe het licht uit, het feest is over

0

Het spijt me dat ik niet eerder heb geschreven over het NY Times-artikel van Adam Entous  en  Michael Schwirtz, The Spy War: How the CIA Secretly Helps Ukraine Fight Poetin, maar mijn agenda gaf me niet de tijd die ik nodig had om het onderwerp recht te doen. Ik werd overspoeld met verzoeken om commentaar van verschillende media en deed mijn best om daaraan tegemoet te komen in radio- en tv-interviews, schrijft Larry Johnson. 

Het belangrijkste dat u moet begrijpen, is dat dit artikel een opzettelijk desinformatie is die bedoeld is om de publieke opinie en de beleidsmakers in de Verenigde Staten vorm te geven. De volgende opening van het artikel is, zoals alle propaganda, een mengeling van feit en fantasie.

Het inlichtingenpartnerschap tussen Washington en Kiev is een spil van het vermogen van Oekraïne om zichzelf te verdedigen. De CIA en andere Amerikaanse inlichtingendiensten leveren inlichtingen voor gerichte raketaanvallen, volgen Russische troepenbewegingen en helpen spionagenetwerken ondersteunen.

Maar het partnerschap is geen creatie in oorlogstijd, noch is Oekraïne de enige begunstigde.

Het begon tien jaar geleden wortel te schieten en kwam met horten en stoten samen onder drie zeer verschillende Amerikaanse presidenten, naar voren geschoven door sleutelfiguren die vaak gedurfde risico’s namen. Het heeft Oekraïne, waarvan de inlichtingendiensten lange tijd werden gezien als grondig gecompromitteerd door Rusland, getransformeerd in een van de belangrijkste inlichtingenpartners van Washington tegen het Kremlin van vandaag.

Ja, het is waar dat de Amerikaanse inlichtingendiensten, samen met de NAVO, Oekraïne van inlichtingen hebben voorzien die worden gebruikt om raketaanvallen op Russische posities uit te voeren. Dit toegeven op de pagina’s van de NY Times is roekeloos en gevaarlijk. Ik ben er vrij zeker van dat de Russen dit al wisten, maar dit bekendmaken met bronnen van de Amerikaanse inlichtingendienst is een casus belli voor Rusland.

Kunt u zich de reactie voorstellen als de Russische inlichtingendienst zou bevestigen dat zij informatie hebben verstrekt aan een groep of land die de VS heeft aangevallen? Denkt u dat Washington dat zou negeren en geen vergelding zou zoeken? Natuurlijk niet.

Maar het artikel begint met de grote leugen door te beweren dat de CIA-relatie met Oekraïne in februari 2022 begon en zich vervolgens opstapelde met deze twee kanjers:

Voor de oorlog bewezen de Oekraïners zich aan de Amerikanen door het verzamelen van onderschepte gegevens die hielpen bewijzen dat Rusland betrokken was bij het neerhalen van een commercieel vliegtuig, vlucht 17 van Malaysia Airlines in 2014. De Oekraïners hielpen de Amerikanen ook om achter de Russische agenten aan te gaan die zich bemoeiden met de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.

De Maidan en de daaropvolgende gebeurtenissen in februari en maart 2014 betroffen naar mijn mening een gezamenlijke Amerikaanse en Britse inlichtingenoperatie om de Oekraïense president Janoekovitsj af te zetten en een pro-westerse regering te installeren die zou worden gebruikt om Rusland aan te vallen. Feit is dat de CIA al sinds 1947 zaken doet met Oekraïense tegenstanders van Rusland.

Het propagandadoel van het artikel blijkt uit het besluit van de verslaggevers om de misleidende beweringen te herhalen dat Rusland vlucht 17 van Malaysia Airlines heeft neergeschoten en dat Rusland zich heeft ‘bemoeid’ met de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016. We hebben de afgelopen twee maanden een hele reeks onthullingen gehad, voornamelijk van Matt Taibbi en Michael Schellenberger, waaruit blijkt dat het de Clinton-campagne was, met de hulp van de CIA en de FBI, die zich met de presidentiële campagne van 2016 bemoeide in een mislukte poging om Donald Trump te verslaan. Entous en Schwirtz voegen de valse bewering toe dat Oekraïne de Russische functionaris aanwees die verantwoordelijk is voor de “verkiezingsinterferentie”.

In één gezamenlijke operatie heeft een HUR team een officier van de Russische militaire inlichtingendienst misleid om informatie te geven waardoor de C.I.A. de Russische regering in verband kon brengen met de zogenaamde Fancy Bear hacking groep, die in verband werd gebracht met verkiezingsinmenging in een aantal landen.

Nee. Fancy Bear was een CIA-creatie die Vault 7-tools gebruikte om een ​​nep-cyberspoor te creëren waarin de Russische inlichtingendienst betrokken was. Ik besprak de rol van de CIA in deze operatie vier jaar geleden in mijn stuk: HEEFT JOHN BRENNAN’S CIA GUCCIFER 2.0 EN DCLEAKS GEMAAKT? Hier is het relevante gedeelte van dat stuk:

In oktober 2015 reorganiseerde John Brennan de CIA. Als onderdeel van die reorganisatie creëerde hij een nieuw directoraat: DIRECTORAAT DIGITALE INNOVATIE. Haar missie was om ‘digitale voetafdrukken te manipuleren’. Met andere woorden: dit was het directoraat dat het werk deed om Guccifer 2.0 en DCLeaks te creëren. Eén van hun specialiteiten is het creëren van Digital Dust.

Dankzij Wikileaks weten we ook dat de CIA software gebruikte die specifiek was ontworpen om CIA-activiteiten te maskeren en het te laten lijken alsof deze door een buitenlandse entiteit werden gedaan. Wikipedia beschrijft de  Vault 7-documenten:

Vault 7 is een reeks documenten die WikiLeaks op 7 maart 2017 begon te publiceren, waarin de activiteiten en mogelijkheden van de Amerikaanse Central Intelligence Agency op het gebied van elektronisch toezicht en cyberoorlogvoering worden beschreven. De bestanden, gedateerd uit 2013-2016, bevatten details over de softwaremogelijkheden van het bureau, zoals de mogelijkheid om auto’s, smart-tv’s, [1] webbrowsers (waaronder Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox en Opera Software ASA) te compromitteren. [2][3][4] en de besturingssystemen van de meeste smartphones (waaronder Apple’s iOS en Google’s Android), evenals andere besturingssystemen zoals Microsoft Windows, macOS en Linux[5][6

Een van de tools in Vault 7 draagt ​​de onschuldige naam MARBLE. Hackernews legt  het doel en de functie van MARBLE uit:

Deel 3 van de CIA-bestanden, genaamd “Marble”, bevat 676 broncodebestanden van een geheim anti-forensisch Marble Framework, dat in feite een obfuscator of een packer is die wordt gebruikt om de ware bron van CIA-malware te verbergen.
De Marble Framework-tool van de CIA omvat een verscheidenheid aan verschillende algoritmen waarbij tekst in een vreemde taal opzettelijk in de broncode van de malware is ingevoegd om beveiligingsanalisten voor de gek te houden en aanvallen ten onrechte aan het verkeerde land toe te schrijven.

Marble wordt gebruikt om forensische onderzoekers en antivirusbedrijven ervan te weerhouden virussen, Trojaanse paarden en hackaanvallen aan de CIA toe te schrijven”, zegt de klokkenluiderssite.

“…bijvoorbeeld door te doen alsof de gesproken taal van de maker van de malware niet Amerikaans-Engels was, maar Chinees, maar vervolgens pogingen te tonen om het gebruik van het Chinees te verbergen, waardoor forensische onderzoekers nog sterker tot de verkeerde conclusie werden getrokken”, legt WikiLeaks uit.

Advertisement

Dus raad eens wat  goedgelovige techneuten  medio juni 2016 ‘ontdekten’ ? De metadata in de Guccifer 2.0-communicatie bevatten ‘Russische vingerafdrukken’.

Het doel van het Entous/Schwirtz-artikel is simpel: de CIA portretteren als een geweldige organisatie die schitterend werk heeft verricht in Oekraïne, maar niet in staat was de missie van het vernietigen van Rusland te voltooien omdat het Republikeinse Congres er niet in slaagde financiering te verstrekken en de Oekraïense inlichtingendienst oncontroleerbaar was. .

Entous en Schwirtz presenteren een emotioneel verslag van CIA- en Britse spionnen die Oekraïense functionarissen probeerden te waarschuwen dat Rusland zou binnenvallen. De Britten huilden zelfs. Maar ondanks de Oekraïense koppigheid zou de CIA Oekraïne niet in de steek laten:

President Zelenski en enkele van zijn topadviseurs leken niet overtuigd, zelfs nadat de heer Burns, de CIA-directeur, zich in januari 2022 naar Kiev haastte om hen te informeren.

Toen de Russische invasie naderde, brachten CIA- en MI6-agenten een laatste bezoek aan Kiev met hun Oekraïense collega’s. Een van de MI6-officieren barstte in tranen uit in het bijzijn van de Oekraïners, uit angst dat de Russen hen zouden doden.

Op aandringen van de heer Burns werd een kleine groep CIA-officieren vrijgesteld van de bredere Amerikaanse evacuatie en verplaatst naar een hotelcomplex in West-Oekraïne. Ze wilden hun partners niet in de steek laten.

Vervolgens worden we getrakteerd op een litanie van alle ongelooflijke geheimen die de CIA aan Oekraïne heeft doorgegeven over de plannen van Rusland om de regering en militaire leiders in Kiev te vermoorden. Maar er wordt ons ook verteld dat de door de CIA opgeleide Ukie-inlichtingenteams een soort Rogue Elephant zijn.

Destijds was het toekomstige hoofd van de Oekraïense militaire inlichtingendienst, generaal Budanov, een rijzende ster in eenheid 2245. Hij stond bekend om zijn gedurfde operaties achter de vijandelijke linies en had nauwe banden met de CIA. De dienst had hem opgeleid en ook de buitengewone stap om hem voor rehabilitatie naar het Walter Reed National Military Medical Center in Maryland te sturen nadat hij tijdens gevechten in de Donbas in de rechterarm was geschoten.

Vermomd in Russische uniformen, leidde toenmalig Lt. Kolonel Budanov commando’s over een smalle kloof in opblaasbare speedboten en landde ‘s nachts op de Krim.

Maar een elite Russische commando-eenheid wachtte op hen. De Oekraïners vochten terug en doodden verschillende Russische strijders, waaronder de zoon van een generaal, voordat ze zich terugtrokken naar de kustlijn, in zee sprongen en urenlang naar door Oekraïne gecontroleerd gebied zwommen.

Het was een ramp. In een openbare toespraak beschuldigde president Poetin de Oekraïners ervan een terroristische aanslag te beramen en beloofde hij de dood van de Russische strijders te wreken.

‘Er bestaat geen twijfel over dat we deze dingen niet zullen laten passeren’, zei hij.

In Washington was het Witte Huis van Obama razend. Joseph R. Biden jr., destijds vice-president en voorvechter van de hulp aan Oekraïne, riep de Oekraïense president op om boos te klagen.

Begrepen? Budanov is een roekeloze, uit de hand gelopen spion. Bericht afgeleverd. Entous en Schwirtz keren dan terug naar het verhaal van hoe geweldig werk de CIA heeft geleverd bij het beschermen van Oekraïne tegen die vervelende Russen. Ze vertellen bijvoorbeeld hoe de CIA Zelensky eind maart 2022 informeerde dat Oekraïne de Russische invasie in de kiem had gesmoord:

Toen de Russische aanval op Kiev tot stilstand was gekomen, was de chef van het CIA-station verheugd en vertelde zijn Oekraïense tegenhangers dat ze “de Russen in het gezicht sloegen”, aldus een Oekraïense officier die in de kamer was.

Dit is niet waar. Het is een leugen. Er wordt geen woord geschreven over de onderhandelingen die in Turkije gaande waren tussen Rusland en Oekraïne en die een principeakkoord hadden bereikt, totdat de VS en Groot-Brittannië tussenbeide kwamen en de Oekraïners bevolen weg te lopen. Dat kan niet in dit verhaal. Nee. Ik moet iemand anders vinden die de schuld krijgt van het zich ontvouwende debacle. En Entous en Schwirtz voldoen hieraan met deze terloopse paragraaf aan het einde van hun stuk:

De vraag die sommige Oekraïense inlichtingenfunctionarissen nu aan hun Amerikaanse tegenhangers stellen – terwijl de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden overwegen of ze miljarden dollars aan hulp moeten stopzetten – is of de CIA hen in de steek zal laten. “Het gebeurde eerder in Afghanistan en nu gaat het gebeuren in Oekraïne”, zei een hoge Oekraïense officier.

Het antwoord op die vraag blijft hangen. Entous en Schwirtz hebben hun werk gedaan: ze hebben de CIA-drol opgepoetst en de basis gelegd voor de schuld voor de dreigende nederlaag door toedoen van het Republikeinse Congres en een uit de hand gelopen Oekraïense inlichtingenchef, Budanov. Als je dit eenmaal begrijpt, kun je begrijpen waarom Kiril Budanov deze week in de pers is verschenen en de Amerikaanse bewering ontkent dat Poetin de Russische dissident Navalny heeft vermoord en dat Rusland Iraanse en Noord-Koreaanse raketten gebruikt. Het lijkt erop dat Budanov begrijpt dat hij er niet langer op kan rekenen dat de CIA hem steunt.

Headerafbeelding: Oekraïne Intel-chef Budanov


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


CIA bouwde ‘12 geheime spionagebases’ in Oekraïne en voerde het afgelopen decennium een ​​schaduwoorlog, bevestigt Bombshell NYT rapport

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties