NOS Voetbal

NEC walst op halve kracht over vleugellam Volendam en achterhaalt Ajax

Bekijk de samenvatting van FC Volendam - NEC

Muzikaal zit het wel snor in Nijmegen tegenwoordig. Dinsdag bleken de twee Japanse uitblinkere Kodai Sano en en Koki Ogawa prima op de hoogte te zijn van de meezinger 'Engelbewaarder' van Marco Schuitmaker.

Na deze week zullen ze De Sjonnies ook moeiteloos mee kunnen zingen. Na het bereiken van de bekerfinale, dinsdag in Leeuwarden, werd vrijdag in Volendam de Nijmeegse (cover-)kraker 'Dans je de hele nacht met mij' langdurig en uit volle borst gezongen in het uitvak.

NEC walste namelijk moeiteloos over de hekkensluiter heen: 2-5. Daardoor passeert NEC Ajax op de ranglijst en is het voorlopig de nummer vijf van de eredivisie.

Bekijk hieronder de reactie van NEC'er Bart van Rooij na de ruime zege op Volendam.

Van Rooij geniet van swingend NEC: 'Zolang we maar niet in ijsbad hoeven'

Volendam begon nog wel aardig, maar was al snel een speelbal voor NEC. De 18-jarige Vivaldo Semedo kopte na 8 minuten raak voor de thuisploeg, maar Zach Booth stond buitenspel.

Even later lag de bal er aan de andere kant in: doelman Mio Backhaus pakte het schot van Youri Baas, maar niet Sontje Hansens rebound.

NEC benutte ook de tweede en derde kans. Kodai Sano (schuiver in de hoek) en Sylla Sow (kopbal) werd daarbij ook geen strobreed in de weg gelegd.

  • Pro Shots
    De spelers van NEC bedanken het publiek in Volendam na de 5-2 zege.
  • Pro Shots
    Het uitvak in Volendam vol NEC-fans.
  • Pro Shots
    Volendam-doelman Mio Backhaus moet voor rust al drie keer vissen tegen NEC.

De snelle Semedo deed vlak na rust iets terug en bracht zo een glimp van hoop. Ook een opportunistischer Volendam speelde echter weinig klaar.

Invaller Rober González gaf de genadeklap. Booth en Lars Olden Larsen scoorden nog voor de statistieken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl