'Aantal Jongens' roept Alexia muzikaal op in Groningen te studeren

V.l.n.r. Aijolt Douma, Tristan Ham, Jip de Vries en Daan van Zalm
© Martin Drent/RTV Noord
'Alexia kom in Groningen studeren', dat is de boodschap van muziekgroep Aantal Jongens. Deze bestaat uit vijf jongens uit Huizinge en Middelstum. Ze willen graag dat prinses Alexia in Groningen komt studeren en daarom hebben ze een nummer over haar gemaakt.
'We hadden het idee om een nummer te maken over een meisje, toen hebben we een paar namen bedacht. Daar kwam toen Alexia uit', vertelt bandlid Tristan Ham.
Luister hier het nummer van Aantal Jongens. Tekst gaat verder onder de video:
Het was voor de jongens logisch om het lied te laten gaan over Alexia en Groningen. 'Groningen is een mooie stad en we hadden gehoord dat ze misschien in Groningen wilde studeren. Alexia is een leuk persoon om een liedje over te maken en wij wonen sinds kort ook in Groningen', legt Daan Zalm uit.

Op de zolderkamer

De groep jongens is begonnen met muziek maken in coronatijd. Tristan ging toen op zijn zolderkamer beats maken in een eigen studio. Eerst gebeurde dat alleen samen met Aijolt. Maar na een paar jaar kwamen de andere jongens erbij toen ze erachter kwamen dat ze het heel leuk vonden om samen te werken.
Tekst gaat verder onder de foto
Het vijftal van Aantal Jongens
© Eigen foto

Sunsation

Hun eerste doel was om samen op Sunsation te staan, een jaarlijk dance-evenement in Middelstum. Dat is ze nu gelukt, op 23 maart treden ze op. Alleen Aijolt Douma kan er niet bij zijn. 'Ik heb vorig jaar kattenkwaad uitgehaald en nu heb ik een toegangsverbod.' Ook voor een optreden mag hij niet het terrein op.
Verdere ambities hebben ze nog niet. 'We doen het gewoon omdat we het leuk vinden, dus we hopen dat mensen van onze muziek blijven genieten', aldus Daan.
'Aantal Jongens' roept Alexia muzikaal op in Groningen te studeren