Horner wist niet zeker of Verstappen polepositie zou pakken: 'Gelukkig was dat wel zo' Formule 1
Formule 1

Horner wist niet zeker of Verstappen polepositie zou pakken: 'Gelukkig was dat wel zo'

Horner wist niet zeker of Verstappen polepositie zou pakken: 'Gelukkig was dat wel zo'

Christian Horner is blij dat Max Verstappen de eerste polepositie van het jaar heeft kunnen pakken. Het werd nog even spannend op het einde, toen Charles Leclerc nog in de buurt kwam van de tijd van de Nederlander, en baancondities moeilijker werden. Horner denkt dat het een goede race kan worden morgen, ook voor zijn andere coureur Sergio Pérez, die drie tienden op de Nederlander moest toegeven.

Verstappen wist tijdens de allereerste kwalificatie van het jaar de polepositie te pakken. De Nederlander zette een 1:29.179 neer, maar was er niet zeker van dat het genoeg zou zijn voor P1 tijdens de race van zaterdag. Christian Horner is blij dat zijn pupil het alsnog voor elkaar kreeg, maar valt het op dat het veld wel veel dichter op elkaar lijkt te zitten dit seizoen.

'Het was een geweldig rondje van Max op het eind,' is Horner blij met de prestaties van Verstappen, tegenover Viaplay. Volgens de Red Bull-coureur hielpen de veranderende baanomstandigheden de Nederlander niet. 'Het circuit werd kouder, en het werd moeilijker. Hij (Verstappen, red.) dacht niet dat het genoeg zou zijn (zijn snelste tijd voor polepositie, red.), maar gelukkig was dat wel zo. Het veld erachter zat wel dicht op elkaar. Het moet een goede race worden morgen.'

Red Bull wist tijdens de tweede vrije training op donderdag niet de snelste tijd te rijden, en moest toen P1 nog aan Mercedes laten. Er waren toen zorgen over de snelheid van de Red Bull over één ronde, maar Horner maakte zich daar niet druk om. 'De reglementen zijn hetzelfde (in 2024, red.), de auto's zitten nu dichter op elkaar, en dat zien we dit weekend ook.'

Horner: 'Pérez kan een goede race rijden'

Tussen Red Bull-coureurs Verstappen en Sergio Pérez zaten wel drie tienden tijdens de kwalificatie, in het voordeel van de Nederlander. Op de vraag of Horner zich zorgen maakt over dit gat tussen zijn coureurs, antwoordt de teambaas ontkennend. 'Dat is prima (het gat, red.)', aldus Horner. 'Het is een lange raceronde hier (op het Bahrain International Circuit, red.), en het veld zit dicht op elkaar. Ik bedoel er zit maar iets meer dan een tiende tussen P3 en P7. Checo (Pérez, red.) staat op een goede plek, en hij kan een goede race rijden', is de teambaas vol vertrouwen.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen pole in Bahrein? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws