112-nieuws | Man mishandeld bij afspraak - Overstroming door lek in waterleiding

Rechercheurs in Waddinxveen
Rechercheurs in Waddinxveen © MediaTV
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van vrijdag 1 maart.

Overstroming door lek in waterleiding in Hazerswoude-Dorp

Een hoofdwaterleiding is vrijdagmiddag rond 14.45 uur geraakt tijdens werkzaamheden op de Voorweg in Hazerswoude-Dorp. Hierdoor ontstond een fikse overstroming, meldt mediapartner Studio Alphen.
Oasen kwam ter plaatse om het water af te sluiten en een waterpomp te plaatsen. Een graafmachine kwam in actie om geulen te graven naar sloten om het water te kunnen afvoeren. Het verkeer ondervond enige hinder, maar kon wel doorrijden.

Man mishandeld bij afspraak

Een man is donderdagavond mishandeld en bedreigd bij een afspraak in zijn woning in Waddinxveen. Na de mishandeling meldde hij zich op het politiebureau. Agenten hebben vervolgens de woning aan de Vondellaan doorzocht en vonden toen een steekwapen. Dat wapen is in beslag genomen.
Even later is een verdachte aangehouden, die ook lichtgewond was. De melder is naar het ziekenhuis gebracht, maar hoefde daar niet te blijven. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding voor de ruzie was, meldt de politie vrijdag. Agenten doen verder onderzoek.

Supermarkt overvallen

Agenten maken vrijdag jacht op twee meisjes na de melding van een overval op een supermarkt in Voorburg. Er wordt gezocht naar twee jonge, licht getinte meisjes. Wie de vrouwen ziet, mag ze niet zelf benaderen maar moet 112 bellen.

Huis beschoten: kogelgat in raam, ruit gesneuveld

De politie heeft drie jongens tussen de zeventien en twintig jaar oud uit het Westland aangehouden. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn bij het beschieten van een huis in Vlaardingen. Dat gebeurde vrijdag in alle vroegte. Eerder was de woning al doelwit van explosieven.

Autobrand in showroom

Bij een autodealer aan de Schipluidenseweg in Wateringen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een auto in brand gestaan. Het vuur woedde in de showroom van het bedrijf. Begin deze week was dezelfde autodealer doelwit van vernielingen en werden een auto en het pand beschadigd.
Het vuur in de garage werd vrijdag om 2.05 uur aan de meldkamer doorgegeven. Dezelfde autogarage kwam eerder deze week ook al in het nieuws, nadat er in de nacht van zondag op maandag vernielingen waren aangericht.

Opnieuw explosie in portiek

In een portiek aan de Jacob Catsstraat in Den Haag is vrijdag rond middernacht een harde knal gehoord, gevolgd door een steekvlam. Daarbij is een voordeur zwartgeblakerd van het roet. Politieagenten doen uitgebreid onderzoek en hebben de straat afgezet.
Het is nog onduidelijk of er weer sprake is van een bom. Dat zou al de zoveelste keer zijn in Den Haag. Afgelopen woensdag nog werd geprobeerd om een explosief af te laten gaan bij een dichtgetimmerde woning aan de Juliana van Stolberglaan verderop in de stad.