Het Duitse leger overweegt een aanval op de Krimbrug, zo blijkt uit gelekte audio

2

Kiev heeft lang geprobeerd de kritieke Russische infrastructuur te vernietigen, waarbij de afgelopen twee jaar twee bombardementen de brug beschadigden.

Duitse militaire leiders zouden een operatie hebben besproken om de Krimbrug te bombarderen, beweerde RT-hoofdredacteur Margarita Simonyan vrijdag, daarbij verwijzend naar een audio die was gelekt door Russische veiligheidsfunctionarissen, meldt RT.

Ze bespraken hoe ze de aanval konden uitvoeren met behoud van een plausibele ontkenning voor de Duitse bondskanselier Olaf Scholz, volgens haar verslag van het gesprek.

Ze merkten ook op dat het Duitse leger afstand hield van het conflict in Oekraïne, in tegenstelling tot de Amerikanen en de Britten, van wie ze zeiden dat ze ‘al lange tijd rechtstreeks betrokken waren’, beweerde Simonyan.

Ze publiceerde de audio niet, maar zei dat ze daartoe in de verleiding kwam.

Verzoeken om commentaar zijn gestuurd naar Duitse functionarissen, waaronder de ambassadeur, het ministerie van Buitenlandse Zaken en het kantoor van de kanselier, voegde Simonyan eraan toe.

De Duitse media hebben nu “een goede reden om hun onafhankelijkheid te tonen en vragen te stellen” aan minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock, zei de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken Maria Zakharova in een reactie op de post.

De Krimbrug is het grootste bouwwerk van deze soort in Europa en werd gebouwd om het Russische schiereiland over de Straat van Kertsj met de regio Krasnodar te verbinden. Voordat in februari 2022 de vijandelijkheden met Kiev uitbraken, was het de enige landverbinding tussen het voormalige deel van Oekraïne en de rest van Rusland.

Advertisement

Kiev voerde in oktober 2022 en juli 2023 twee bombardementen uit op de brug, met behulp van een vrachtwagen en marinedrones. Bij beide gelegenheden werden burgers gedood. Oekraïense functionarissen beweren dat het vernietigen van de brug een militair doel heeft.

Sommige westerse functionarissen hebben soortgelijke argumenten naar voren gebracht, zoals de voormalige Amerikaanse minister van Defensie en CIA-directeur Roberts Gates vorige week in een interview met de Washington Post.

“Als je de Russen een pauze wilt gunnen, als je dat gevoel van momentum dat ze hebben wilt onderbreken, waarom zou je dan niet in staat zijn om dingen te doen zoals het opblazen van de brug over de Straat van Kertsj?” zei hij.

Gates drong er bij westerse donoren op aan om Oekraïne daartoe de mogelijkheid te geven, en zei dat een succesvolle aanval de Russen ‘zowel psychologisch als militair’ zou schaden.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


Britse inlichtingendienst beraamde bomaanslag Krimbrug – rapport

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John
John
1 maand geleden

Weer een stap verder dan een paar Leopards leveren.
Als de Russen nu eens Duitse bruggen gaan opblazen?
Of blaas een paar banken op.

jef
jef
1 maand geleden

degene die die mooie brug kapot gooit verdiend een lekkere sarmatsigaar