De wet die een zogenoemde shutdown van de Amerikaanse overheid moet voorkomen, moet alleen nog worden getekend door president Joe Biden.
Volledig scherm
De wet die een zogenoemde shutdown van de Amerikaanse overheid moet voorkomen, moet alleen nog worden getekend door president Joe Biden. © Reuters

Amerikaans Congres keurt wet goed, shutdown (even) voorkomen

UpdateZowel het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden als de Senaat heeft donderdag een wetsvoorstel aangenomen dat de overheidsfinanciering voorlopig veiligstelt. Een zogenoemde shutdown is daarmee voorkomen. Het gaat echter opnieuw om een tijdelijke maatregel.

  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    26

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?
  2. Snoep en ballonnen aan bomen in zoektocht naar al dagen vermiste Duitse Arian (6) met autisme

    Snoep en ballonnen aan bomen in zoektocht naar al dagen vermiste Duitse Arian (6) met autisme

    Een nieuwe nacht zoeken naar de vermiste 6-jarige Arian uit Duitsland heeft geen resultaat gehad. Voor de tweede nacht op rij werd een ‘stille zoekactie’ gehouden, waarbij militairen zo stil en donker mogelijk naar het jongetje op zoek gingen. Het idee is dat het kind, dat autisme heeft en niet praat, wellicht wordt afgeschrikt door alle reuring rond de honderden mensen die hem al dagen zoeken. Zondagochtend is de grootste zoekactie tot nu toe begonnen.