Vrouw martelt zoontje in hondenkooi: 20 jaar cel

Samenleving
vrijdag, 01 maart 2024 om 11:44
220480419 l normal none
Een Oostenrijkse vrouw heeft een celstraf opgelegd gekregen van twintig jaar voor het martelen van haar zoon. Ze sloot het twaalfjarige kind op in een kleine hondenkooi en liet hem honger lijden.
Een rechtbank in Krems oordeelde dat de 33-jarige vrouw zich onder meer schuldig maakte aan poging tot moord. Een 40-jarige vriendin kreeg veertien jaar cel omdat ze de martelpraktijken zou hebben aangemoedigd.
De moeder zou ook koud water over haar kind hebben gegoten. Ze deed dan het raam open terwijl het buiten vroor. Toen een sociaal werker de jongen aantrof, was hij onderkoeld en ernstig ondervoed.
De autoriteiten laten nu onderzoeken of meer gedaan had kunnen worden om het kind eerder te redden. Hij zou volgens mediaberichten al eens zijn weggelopen, maar vervolgens zijn teruggebracht naar de moeder.
Fysiek gezien is de jongen weer opgeknapt, hij woont bij zijn vader, maar een psychiater denkt de 13-jarige de 'waarschijnlijkheid zijn leven lang gevolgen zal ondervinden'. Er is sprake van een posttraumatische stressstoornis.