Entertainment

Verdeeldheid over Songfestival-inzending: ’21e plek bij bookmakers’

joost klein

Gisteren is bekend geworden met welk liedje Nederland zich gaat vertegenwoordigen tijdens het Songfestival. Het liedje van Joost Klein is bij veel mensen niet goed ontvangen, evenals bij de bookmakers.

Droom van Joost

Toen bekend werd dat Joost ons land ging vertegenwoordigen liet hij blijken hoe trots hij is. “Deelnemen aan het songfestival is een droom die uitkomt”, vertelt Joost Klein. “Vroeger keek ik samen met mijn ouders, aan de buis gekluisterd, elk jaar opnieuw. Het is een eer dat ik Nederland mag vertegenwoordigen en ik zal er alles aan doen het beste resultaat te behalen.”

Verdeeldheid over Songfestival-inzending: ’21e plek bij bookmakers’

Tijdens een speciale uitzending van het programma van Arjen Lubach liet Joost Klein voor het eerst het nummer horen waarmee hij Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens het Songfestival. “Het is een soort brief die ik aan mijn vader heb geschreven”, vertelde hij aan Lubach voorafgaand aan de onthulling van zijn nummer “Europapa”. Joost verloor op jonge leeftijd beide ouders, maar heeft in zijn lied de wijze raad van zijn vader verwerkt. “Mijn vader zei: ‘de grenzen in de wereld zijn bedacht door mensen, dus dan kan jij de wereld ook bedenken’.”

Hoewel de meningen over het lied van Joost erg uiteenlopen, zijn het uiteindelijk de bookmakers die het beste kunnen inschatten wie er uiteindelijk als winnaar uit de bus zal komen op het Songfestival van 2024. Helaas lijken de bookmakers niet onder de indruk te zijn van “Europapa”, aangezien Joost momenteel op de 21e plaats staat.

“Europapa” werd in december gekozen uit een recordaantal van zeshonderd inzendingen. Volgens Twan van de Nieuwenhuijzen, voorzitter van de selectiecommissie van AVROTROS, heeft het nummer “de grootste hitpotentie”. “Je hoort in het nummer zijn bekende combinatie van feest en nostalgie. Bovendien geloven we dat Joost met zijn creativiteit een geweldige act gaat neerzetten en Nederland en Europa positief zal verrassen.”

Watch on YouTube

18 reacties

Dione Kooper

“Voorzitter van de selectiecommissie van AVROTROS” en toen kon ik meteen stoppen met lezen. Blijkbaar heeft die kiescommisie kliek niets geleerd van de vorige inzending: Mia Nicolai & Dion Cooper. Stuur nou eens iemand die kan zingen met een leuk liedje i.p.v. deze woke meuk!

Nuniet.nl

Heeft Roddelpraat nu.nl overgenomen? Wat zijn dit voor artikeltjes? De hele dag nu.nl bla bla en in de comments die vervelende P L I E N. En het dan als ome Jan en Dennieboy vreemd vinden dat er 1100 donateurs in 2 weekjes pleite zijn.

Weeeessiiee

RoddelPraat! Er is een nieuwtje!! Maxime meiland wint smaadzaak waaat gooooooooooeeeeeeeeeeddd.. hoelang duurt het voordat jullie dit oude al bekende nieuws plaatsen…. En stop met doneren! Het is puur het faciliteren van de doodswens van Dennis! Om zijn naasten goed achter te laten! Stop met doneren!

Milan Knol

Ik vind het wel een lekker nummertje hoor!!! Joost Klein is uniek, geeft een eigen draai. Wat hadden we dan moeten doen? Ziggy Krassenberg sturen? Hij/zij/het/hen/die is niet uniek, Joost Klein is tenminste uniek. Oja en P L I E N moet echt oprotten.

Een brug te ver

Roddelpraat is klaar. Dennis en Jan doen enkel een uurtje per week de show. Maken geen harde grappen meer want dat geeft teveel gedoe. Haast alles is uitbesteed en dat is te merken. Elke dag hier op de site een artikeltje of 6 van ik vermoed ANP als bron, de stijl is immers zo steriel als de pest. En dan maar hopen dat er flink gedoneerd wordt en beide heren met een uurtje per week klaar zijn. Nou haha blijkbaar zijn de donateurs er ook klaar mee. Die hebben het lui lekker land van beide heren blijkbaar door. Dat gezever van Dennis was net een bridge to far.

Peet

Welke simpele ziel kijkt er nou naar het Songfestival ? Een grote poppenkast.

Jack

John de Mol heeft weer een blik met trollen open getrokken , of het zijn backstabbers met die kansloze comments hier.

Transformers

Is Joost een transformer? Hij ziet er wel naar uit dusuuuh… Transformers kr kr krrrrrrrrrrrrrr

Scooby Doo

Volgens mij heeft deze gast in dat blauwe pakje gebroken sleutelbenen die zo uitsteken. Oww nee, wacht dat is opgeklopte lucht, die straks ontsnapt omdat hij niet door de halve finale komt. Kwam bij Arjan Lubach als zeeeer irritant over.

Joost fan

Joost heeft het verder geschopt als jullie. De man verkoopt de gehele afas uit in 3 uur en jullie niet eens een boek presentatie voor 1000 man in 3 weken

JaN

Geweldig hoe hij dat Europese thema in zijn tekst verwerkt heeft. Ik ben nog nooit zo trots geweest op een songfestival inzending.

Arie de Beuker

Dit is toch weer verschrikkelijk. Deze hamster kan beter in de kont van Carlo B kruipen!

Plofkip

Deze clown ziet er uit alsof hij elke avond in een sling hangt en gefist wordt door Koen kardashian.

Wilhelmus van Oranje

Wow wat een mooi nummer zeg vooral het einde kijk tot het einde echt wat een mooi nummer tranen in mijn ogen zoals Jan Roos dat zou zeggen geweldig nummer

Jordan Peterson

This guy needs to consult a professional barber.

Natnek

Het kan slechter, het kan ook beter.
Dit is zo’n pro EU, open grenzenlied. Dat zal vast goed scoren.

geen lid meer

ik heb mn backme gecancelled nu net

geen lid meer

Geen lid meer bij de backme