Juan Pujalte
NOS Wielrennen

Opnieuw wielertalent verongelukt, dit keer de 18-jarige Spanjaard Pujalte

De 18-jarige Spaanse wielrenner Juan Pujalte is overleden na een ongeluk op de training. Dat meldt zijn ploeg, Valverde Team-Ricardo Fuentes op X.

Het ongeluk vond plaats vlakbij Escombreras, in de regio Murcia, in het zuiden van Spanje. Wat er precies gebeurd is, is niet duidelijk. Het ongeval wordt onderzocht.

Valverde 'ontzet'

Pujalte was een talentvol wielrenner. Hij maakte deel uit van het team dat de Spaanse jeugdkampioenschappen won in Cartagena. Ook zat de 18-jarige renner in het opleidingsteam waarvan oud-wielrenner Alejandro Valverde een van de ploegleiders is.

De voormalig wereldkampioen zegt "ontzet" te zijn door de dood van zijn pupil. "Zijn passie voor het leven en voor het wielrennen zal elke dag in onze harten zitten."

De wielerfederatie van de regio Murcia laat op sociale media weten dat de wielerfamilie hem zal missen.

Vaker ongelukken

Het is niet de eerste keer dat het misgaat voor een jonge wielrenner. Vorig jaar overleed bijvoorbeeld de 17-jarige Italiaanse wielrenner Jacopo Venzo nog, nadat hij ten val was gekomen in de Ronde van Oostenrijk voor junioren.

Enkele weken daarvoor ging het ook mis bij de Zwitserse wielerprof Gino Mäder. Hij overleed aan de gevolgen van een val in de Ronde van Zwitserland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl