Eva Jinek was een van de vrouwen die ‘naar voren stapte’ om haar nare ervaringen bij omroep WNL te delen.
Volledig scherm
Eva Jinek was een van de vrouwen die ‘naar voren stapte’ om haar nare ervaringen bij omroep WNL te delen. © ANP / Kippa

Wat Eva Jinek en andere tv-vrouwen deden was niet alleen moedig, maar ook solidair

En óf ze moedig zijn, de tv-vrouwen die soms jaren na dato hun verhaal hebben verteld over de angstcultuur bij omroep WNL. Kijk alleen maar naar de reactie van de Raad van Toezicht en je snapt meteen: natuurlijk keken Roos Moggré, Eva Jinek, Nikki Herr, Leonie ter Braak, Margreet Spijker en Merel Westrik wel uit om zich eerder uit te spreken, schrijft onze politiek verslaggever Laurens Kok.

27 reacties

  • Frank Vaessen

    2 maanden geleden
    Een bekend gezegde is: opgestaan is plaats vergaan. Zo ook in deze business. Er zijn zat jonge meiden die ook graag een kans krijgen. Roze wolken en carrière maken gaan nu eenmaal moeilijk samen. En zodra het kind geboren is ligt de focus op het moederschap, als het goed is tenminste. Het is niet eerlijk ten opzichte van de vervanging om deze weer aan de kant te schuiven zodra iemand weer wil terug komen. Diegene die kiest voor een kind kiest ook voor de consequenties.
  • J.joop Hoetmer

    2 maanden geleden
    Zwangerschapsdiscriminatie is strafbaar. Daar bestaan zelfs Europese wetten over. Bij een sollicitatie mag de vraag: wil je nog kinderen niet gesteld worden. Advies: wordt altijd lid van een vakbond. Ook als je als ZZP-er werkt. Via het college van de rechten van de mens, kun je na bevestiging, naar de rechtbank. Het gaat namelijk niet over dat iemand vervelend of vernederend tegen jou als zwangere doet, het gaat om je inkomen en je pensioen. Het gaat over je financiën!
  • Jan Beltman

    2 maanden geleden
    toch fijn al die zogenaamde deskundigen die vinden dat de vrouwen meteen hadden moeten reageren. Applaus. Zo trappen jullie ze nog meer de grond in. Afhankelijkheid is zo'n achterhaald ding hè. Mevrouw Beltman-Husmans
  • Postma

    2 maanden geleden
    Luarens Kok. Ik vindt het geweldig moedig van je dat je het opneemt voor Eva Jinec c.s. Wat een fantastische kerel ben jij.
  • Din Boekestijn

    2 maanden geleden
    Onzin dat ze zich eerder hadden kunnen uitspreken. Je ziet nuu zelfs nog dat nu ze allen zich uitspreken de raad van toezicht de gehele groep niet serieus neemt. Laat staan 1 vrouw in het begin van haar carriere. Goed dat Jinek nu in haar positie het voortouw neemt. Ja men is tegenwoordig soms wel snel beledigd maar dat wil noet zeggen dat echt machtsmisnruik niet aangepakt moet worden. Dit soort processen zal op termijn ook doorwerken bij schoonmaakster en andere medewerkers in bedrijfsleven