El Ahmadi over Hartman-vervanger: 'Hij wil nog wel eens uitgespeeld worden'

El Ahmadi over Hartman-vervanger: 'Hij wil nog wel eens uitgespeeld worden'

29 februari - 19:40
6

Karim El Ahmadi is van mening dat Feyenoord er zonder Quillindschy Hartman defensief echt op achteruit gaat. De linksback is ziek en mist om die reden het duel met FC Groningen in de halve finale van de KNVB Beker. Over zijn vervanger, Marcos López, is El Ahmadi niet heel enthousiast. 

"Dat is wel een groot verschil", aldus ESPN-analist El Ahmadi, die daarmee doelt op de noodgedwongen wisseling die trainer Arne Slot heeft moeten maken vanwege de zieke Hartman. "Ik denk dat López voetballend wel aardig is, maar ik vind dat Hartman gewoon meer energie uitstraalt, en een beetje gif, waar ook het hele team in mee gaat."

"Dat is wel een speler die je mist als hij er niet bij is", vervolgt de analist en oud-speler van onder meer FC Twente en Feyenoord. "Verdedigend, als hij in de één op één komt, kan hij nog weleens uitgespeeld worden, waar je bij Hartman niet eens de tijd krijgt om uitgespeeld te worden."

López werd in de zomer van 2022 gehaald als opvolger van Tyrell Malacia. De Peruviaan werd in de pikorde uiteindelijk voorbijgestreefd door Hartman. Lopez speelde tot dusver 36 wedstrijden voor Feyenoord.