Liveblog

112-nieuws: auto in sloot bij ongeluk • politie valt huis binnen

29 februari om 15:14 • Aangepast 14 maart om 02:03
nl
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is afgesloten.

Liveblog

23.05

Auto in sloot bij ongeluk

Bij een ongeluk op de Baron Van Voorst tot Voorstweg in Tilburg is rond half tien een auto in een sloot beland. Twee auto’s botsten op elkaar. De voorste auto raakte in een slip om daarna achterstevoren tot stilstand te komen in de berm.

De veroorzaker van het ongeval was waarschijnlijk onwel geraakt. Hij reed na de aanrijding nog tientallen meters door en botste daarna tegen een lantaarnpaal aan om vervolgens op zijn zijkant in een sloot tot stilstand te komen. De man is door ambulancepersoneel na controle naar huis gebracht.

Een bergingsbedrijf heeft de auto die achterstevoren in de berm stond losgetrokken en de auto die in de sloot lag getakeld. De weg is weer vrij.

22.58

Brandweer en politie vallen huis binnen

In een woning aan de Ceresweg in Stevensbeek is een persoon aangehouden. De brandweer was daarbij aanwezig om met een slijptol binnen te komen. De woning wordt onderzocht.

Waarom de persoon in het huis is aangehouden, is niet bekend. Volgens de politie is het nog te vroeg in het onderzoek om daar meer over te vertellen.

Foto: SK Media.
Foto: SK Media.
Foto: SK Media.
Foto: SK Media.
21.19

Schoorsteenbrand in Schijndel

Nog een brand in Schijndel. In de Andoornstraat in Schijndel brak vanavond ook brand uit, in een schoorsteen. De brandweer kwam met een blusvoertuig en een tankautospuit te plaatse en had er een flinke klus aan om het vuur uit te krijgen. Er zaten namelijk nogal wat bochten in de schoorsteen.

Er raakte niemand gewond.

Foto: Sander van Gils.
Foto: Sander van Gils.
Foto: Sander van Gils.
Foto: Sander van Gils.
20.21

Veel rook bij brand in Schijndel

Aan de Kloosterstraat in Schijndel heeft vanavond kort een brand gewoed. Daarbij is veel rook vrijgekomen. De brand ontstond op de eerste verdieping van een appartementencomplex, waarna de brandweer en politie opgeroepen werden. Uit voorzorg zijn de bewoners ook door een ambulance nagekeken. Er raakte niemand gewond.

Het appartement waarin de brand ontstond is geventileerd en omliggende appartementen zijn nagekeken.

Foto: Sander van Gils.
Foto: Sander van Gils.
Foto: Sander van Gils.
Foto: Sander van Gils.
19.12

Twee mannen aangehouden voor ladingdiefstal

De politie heeft gisteren twee mannen, van 19 en 46 jaar, aangehouden voor ladingdiefstal. De mannen komen uit Eindhoven en Valkenswaard.

Tijdens een doorzoeking in Loon op Zand, Eindhoven, Valkenswaard en Echt trof de politie meerdere pallets met goederen aan, die waarschijnlijk gestolen zijn. Daarbij kwam de politie erachter dat de verdachten samenwerkte met meerdere anderen, waaronder iemand die al vastzat voor ladingdiefstal. De politie omschrijft de samenwerking als "internationaal en zeer geraffineerd".

Samen zijn ze verantwoordelijk voor zeker zeven ladingdiefstallen, met in totaal meer dan één miljoen euro schade. Er wordt nog onderzoek gedaan, om te achterhalen waar de spullen vandaan komen. Op 1 maart beslist de rechter-commissaris of de arrestanten langer vast blijven zitten.

18.58

Ongeluk Aarle-Rixtel

Op de Kanaaldijk in Aarle-Rixtel zijn vier auto's op elkaar gebotst. Daarbij raakte niemand gewond. Wel zijn de inzittenden nagekeken in de ambulance.

Twee van de vier auto's zijn door een bergingsbedrijf opgehaald. Omdat een van de kindjes uit een auto zo geschrokken was, heeft die van een politieagent een knuffelbeer gekregen. Hoe het ongeval kon gebeuren, is niet bekend.

Foto: Harrie Grijseels.
Foto: Harrie Grijseels.
17.12

Ongeval met drie voertuigen in Waalwijk

Op de A59 bij het centrum van Waalwijk zijn er drie auto's betrokken bij een ongeluk. Daardoor staat er drie kwartier file, richting Den Bosch. Ook aan de andere kant van de snelweg staat er vertraging, door een kijkersfile.

Er zijn twee bergers onderweg om de voertuigen mee te nemen. Het duurt nog tot ongeveer half zes tot het opgelost is.

Foto: Rijkswaterstaat.
Foto: Rijkswaterstaat.
15.56

Cannabis en cocaïne in auto gevonden

In Eindhoven werd een verdachte aangehouden met 4500 euro aan cocaïne in de auto. Hij viel op bij de politie omdat hij meerdere overtredingen beging in het verkeer. Hij testte positief op cocaïne en cannabis en bleek tijdens het fouilleren 500 euro en hennep, hasj en cocaïne bij zich te dragen. In zijn auto lagen nog meerdere telefoons.

Toen de politie hem met zijn voorraad confronteerde, wilde de verdachte wegrennen. Hij werd ingesloten en opgepakt. Inmiddels is hij thuis en loopt het onderzoek naar hem nog via de recherche.

Foto: Politie Helmond.
Foto: Politie Helmond.
14.08

Vrouw valt met rollator in de sloot

In Veldhoven is een vrouw op leeftijd in de sloot gevallen met haar rollator. Voordat de brandweer en ambulance er waren, was de vrouw al uit het water gehaald. De vrouw is goed aanspreekbaar en wordt nagekeken door het ambulancepersoneel.

Vrouw valt met rollator in de sloot in Veldhoven (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Vrouw valt met rollator in de sloot in Veldhoven (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
13.28

Kapotte vrachtauto zorgt voor file A50

Er stond een kapotte vrachtauto langs de weg op de A50 bij Oss. Hierdoor was de vertraging ruim een half uur. Het verkeer loopt langzamerhand door.

13.20

Harddrugs en wapen gevonden in huis

In een huis aan de Sluisstraat in Geldrop zijn meerdere soorten harddrugs en een wapen gevonden. De politie kreeg meldingen dat er overlast was. Er zou een vermoeden van prostitutie vanuit het pand zijn. Het huis is voor vier maanden verzegeld.

Harddrugs en een wapen gevonden in een huis in Geldrop (foto: Gemeente Geldrop-Mierlo).
Harddrugs en een wapen gevonden in een huis in Geldrop (foto: Gemeente Geldrop-Mierlo).
13.02

Café dicht vanwege illegaal gokken

Café Bosporus aan de Boschdijk in Eindhoven moet twee weken dicht van de burgemeester. Op 3 december 2023 zouden toezichthouders een controle hebben gedaan in het café, omdat zij buiten sluitingstijd nog mensen zagen in de kroeg. Eenmaal binnen zagen zij een laptop. Op die laptop werd gegokt op scores van wedstrijden. Rond de laptop lagen meerdere bonnen van die dag, maar ook van andere dagen. Op deze bonnen stonden bedragen die spelers konden winnen.

Café Bosporus in Eindhoven moet twee weken dicht vanwege illegaal gokken (foto: Google Maps)
Café Bosporus in Eindhoven moet twee weken dicht vanwege illegaal gokken (foto: Google Maps)
11.56

Auto's vast in de modder

De afgelopen tijd rijden meerdere auto's zich vast in een zandpad in Heeze, meldt Heeze-Leende24. Zo reed een taxibusje zich dinsdagmorgen vast. Een boer uit de buurt trok het busje uit de modder. Automobilisten rijden het zandpad in, omdat de navigatie dat zou aangeven. Bestuurders slaan hierdoor zonder na te denken de onbegaanbare zandweg in om vervolgens vast te komen zitten.

10.25

Auto in de sloot

In Sprundel is een auto van de Vosdonkseweg geraakt. De auto belandde aan de verkeerde kant van de weg in de sloot en reed meerdere verkeersborden om. De bestuurder is ongedeerd, laat een 112-correspondent weten.

De auto is in Sprundel in de sloot terechtgekomen (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
De auto is in Sprundel in de sloot terechtgekomen (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
De auto heeft onderweg meerdere verkeersborden omgereden (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
De auto heeft onderweg meerdere verkeersborden omgereden (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
10.14

Aanhouding na ontvoering en gijzeling

In Eindhoven heeft de politie donderdagochtend een man (24) en een vrouw (30) aangehouden. Zij zitten op dit moment vast en worden verdacht van ontvoering en gijzeling. Een 24-jarige man zou door hen lichtgewond zijn geraakt.

De 24-jarige man is samen met een vriendin op 3 februari een huis aan de Violierstraat in Eindhoven binnengegaan. Toen zij weg wilden gaan werden zij tegengehouden. De vrouw mocht gaan, nadat zij geld had betaald. De jongen werd onder bedreiging van een vuurwapen meegenomen in een auto. Hij moest op verschillende plekken vragen om geld.

  De politie heeft twee verdachten aangehouden na ontvoering en gijzeling (archieffoto: Karin Kamp).
De politie heeft twee verdachten aangehouden na ontvoering en gijzeling (archieffoto: Karin Kamp).
08.33

Conflict om kroket

De politie in Geldrop werd gisteren via 112 gewaarschuwd vanwege een ruzie in een huis. Een broer en zus hadden daar ruzie om een kroket. De politie heeft hen verteld dat 112 hier toch niet voor bedoeld is.

08.30

Ongeluk op A73

Verkeer op de A73 van Maasbracht naar Nijmegen kwam vanochtend enige tijd in een flinke file terecht voor Malden na een ongeluk. De file was negen kilometer lang en begon bij knooppunt Rijkevoort, goed voor een halfuur vertraging. Om halfnegen 's ochtends werd de weg vrijgegeven.

08.26

Vrachtwagen strandt op A67

De rechterrijstrook van de A67 van de Belgische grens richting Eindhoven was vanochtend afgesloten bij Valkenswaard vanwege een kapotte vrachtwagen. De afsluiting leidde rond halfnegen 's ochtends tot een zes kilometer lange file vanaf Hapert. Om 10 uur 's ochtends werd de rechterbaan weer vrijgegeven.

07.35

Problemen op de A16 na ongeluk voorbij

De linkerrijstrook van de A16 van Breda richting Rotterdam was vanochtend enige tijd afgesloten bij Dordrecht na een ongeluk. De afsluiting leidde rond halfacht 's ochtends tot een dertien kilometer lange file vanaf Breda-Noord, goed voor drie kwartier vertraging. Rond acht uur werd de weg weer vrijgegeven.

05.24

Ongeluk op A16

Twee rijstroken van de A16 van de Belgische grens richting Breda waren tot in de vroege ochtend afgesloten bij de afrit Rijsbergen na een ongeluk. Er werd tot halfzeven vanochtend een omleiding ingesteld vanaf knooppunt Galder. Verkeer richting Rotterdam werd tot die tijd over Utrecht geleid via de A58, de A27 en de A59. Details over het ongeluk zijn niet bekendgemaakt.

04.30

Zeventien vrachtwagenchauffeurs bekeurd

Zeventien vrachtwagenchauffeurs zijn afgelopen nacht door de politie en Rijkswaterstaat weggestuurd langs de snelweg bij Moerdijk. Zij hadden daar hun vrachtwagens geparkeerd op de vluchtstrook, terwijl dit niet mag. Alle chauffeurs kregen een boete van 289 euro. Een chauffeur uit Kirgizië kon de bekeuring niet meteen betalen. Daarop werd zijn vrachtwagen, zoals dat in politietermen heet, in bewaring genomen. Als hij de bekeuring en de takelkosten heeft betaald, krijgt hij zijn vrachtwagen terug.

Geparkeerde vrachtwagens  op de vluchtstrook zijn volgens de politie een groot probleem. "En levensgevaarlijk!" (foto: Instagram politie Markdal).
Geparkeerde vrachtwagens op de vluchtstrook zijn volgens de politie een groot probleem. "En levensgevaarlijk!" (foto: Instagram politie Markdal).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!