MONEY MONEY MONEY

Cyndi Lauper verkoopt hele muziekcatalogus aan ABBA-lid

2 maanden geleden / Aangepast: 2 maanden geleden / Beeld © Getty Images
Cyndi Lauper verkoopt hele muziekcatalogus aan ABBA-lid

MONEY MONEY MONEY

Cyndi Lauper verkoopt hele muziekcatalogus aan ABBA-lid

2 maanden geleden / Aangepast: 2 maanden geleden / Beeld © Getty ImagesGeschreven door RTL Boulevard
Geschreven door RTL Boulevard

De Amerikaanse zangeres Cyndi Lauper (70) heeft haar muziekcatalogus verkocht aan het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment. Het bedrijf dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus (78) is opgericht gaat aan nieuwe manieren werken om Cyndi's muziek bij een nieuw publiek te introduceren.

"Ik kan niet wachten om deel te nemen aan deze nieuwe fase in mijn muzikale evolutie en ben blij dat mijn muziek nu in veilige handen is"

De deal omvat onder meer haar grote hits 'True Colors' en 'Girls Just Wanna Have Fun'. Het icoon uit de jaren tachtig laat in een verklaring weten heel blij te zijn met de samenwerking. "Ik kan niet wachten om deel te nemen aan deze nieuwe fase in mijn muzikale evolutie en ben blij dat mijn muziek nu in veilige handen is."

Pophouse Entertainment werd in 2014 mede door Ulvaeus opgericht. Het bedrijf zat onder meer achter de avatarshow Voyage van de Zweedse popgroep ABBA. 

Pophouse bemachtigde in de afgelopen jaren ook de muziekcatalogus van Avicii en Swedish House Mafia en maakte ook digitale versies van de Amerikaanse band KISS.

ANP/RTL Boulevard