44630563 bsr agency

Nettowinst Ajax daalt van 76 naar 27 miljoen euro

Sportfeb 29 , 10:15
Ajax heeft in de eerste helft van het seizoen een nettowinst behaald van 27,2 miljoen euro. Dat komt voornamelijk door de verkoop van spelers zoals Mohammed Kudus, Edson Álvarez en Jurriën Timber in de zomer, meldt de Amsterdamse club bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Een jaar geleden was de nettowinst van Ajax op hetzelfde moment nog 76 miljoen.

Netto-omzet

De netto-omzet van Ajax daalde met 32 procent naar 81,9 miljoen euro, voornamelijk door lagere premies. Ajax speelde dit seizoen in de groepsfase van de Europa League en vorig seizoen, toen de netto-omzet eind februari 119,8 miljoen euro was, in de groepsfase van de Champions League.

Tekort

Mede door het mislopen van het geld van de Champions League ontstaat in de tweede helft van het lopende seizoen een tekort aan liquide middelen, zoals Ajax in oktober al bevestigde na berichtgeving van RTL Z. "Om dit tekort af te dekken is een doorlopende kredietfaciliteit bij een bank afgesloten. Voor volgend seizoen zijn er ruim voldoende maatregelen om, in geval van tegenvallende sportieve resultaten, een liquiditeitstekort af te dekken", meldt Ajax nu bij de presentatie van de halfjaarcijfers.