Executie Amerikaanse seriemoordenaar mislukt na ’zeven tot acht’ onsuccesvolle pogingen (telegraaf.nl)


KUNA - De terdoodveroordeelde Amerikaanse seriemoordenaar Thomas Eugene Creech (73) zou woensdag worden geëxecuteerd, maar dat is mislukt. Na „zeven tot acht” onsuccesvolle pogingen is de executie uitgesteld, meldt de gevangenisdirecteur van het Idaho Maximum Security Institution. ...

door LoydMorris in Buitenland  ·  45 Reacties

  • 13
  • 381x gelezen
Reageer met een Emoji
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Vijftig jaar geleden werd Creech aangehouden. . . . En dan nu, 50 jaar later nog iemand vermoorden uit naam van de Staat. 😔

2
1 LoydMorris

Na vijftig jaar, bijna driemaal zo oud als toen de daden zouden zijn gepleegd.
Gewoonweg absurd.

1
2 MARCUSAURELIUS

Allemaal godvrezende mensen, begint op het extremisme in een andere groep te lijken

2
3 Moien

Tja.
Amerika,

1
4 Weetal

Hadden ze niet al voor de geplande executie kunnen cotroleren of executie via een dodelijke injectie mogelijk is . Die paar jaar tot zijn dood kan hij na 50 jaar brommen ook wel uitzitten.
Wat een rare wetten hebben ze daar in bepaalde staten van de VS.

0
5 Olivia

Idaho is de meest Republikeinse staat in de VS, just saying.

4
6 Moien

@5
Voor een goede medicus lijkt me dat geen probleem.
Maar zelfs in de VS zijn er maar weinig medici die ook beul willen zijn.

1
7 MARCUSAURELIUS

@7 welk geestelijk gezond iemand wil dat wel.

3
8 Moien

@7
Ja dat kan ik begrijpen dat een medicus geen beul wil zijn , en anderen ook niet . Je moet er al medogeloos voor zijn zodat je geweten niet knagen gaat wil je de beul zijn .
Vandaar ook stoppen met die onzin . of als het niet lukt gewoon doodstraf omzetten in levenslang .

0
9 Olivia

Ze worden met de dag primitiever in de States.

2
10 Sarcoff

@8
De familie van de slachtoffers?

2
11 Reconquista

Dit is een veroordeelde seriemoordenaar. Hij heeft nu al een bonus van 50 jaar ( misschien niet zo leuk als hij had gehoopt maar dat had hij dan eerder moeten bedenken ) . Zijn slachtoffers kregen niets, ze werden door hem afgemaakt, klaar...volgende .... Voor elk slachtoffer een mislukte executie ...weet hij hoe het voelt... ik zit er niet mee...

3
12 Magister Nivardus

@11 gevaarlijk

0
13 Moien

Oké geen arts die voor dodendokter wil spelen. Maar een advertentie: "Beul gezocht". En dan volgen de vereisten, leeftijd, m/v/h, salarsis, kans op groeimogelijkheden tot aan Opperbeul, 1-e klasse, reiskostenvergoeding, kleding verstrekt van bedrijfswege enz. Dan moet het toch lukken? Als zo'n advertentie in de Arabisch Telegraaf van S.Arabië verschijnt worden er dranghekken bij het redactiebureau geplaatst.

2
14 Slavink

Is het een idee om terdoodveroordeelden in het leger te zetten en ergens een eervolle dood te verdienen?

2
15 Slavink
16 LoydMorris

@16 nou, ja, dat is toch goed, dan krijgen die misdadigers een kans om zich te verheffen en een eervolle dood te sterven. Altijd beter dan iedere dag in de Joeblanka geslagen te worden. Of om 7 keer vergeefs dood gemaakt te worden. Als je dan toch dood moet, dan op een eervolle manier.

1
17 Slavink

@16
Deed "die engnek van 'n Poetin" dat of was het iemand anders?
(kan het artikel niet volledig lezen)

2
18 Malinois

Nou, ja, het is ook ziek, de man is 73, heeft al jaren gevangen gezeten en dan nog dood maken? Onzin, gewoon, een cel met verlof om naar de kantine te gaan, tv, eventueel een paar bloembakken aan het hek voor zijn cel en muntjes voor de cola-automaat, naast de deur van de Directeur.

2
19 Slavink

@12
Ja ik kan dat begrijpen , zo denk ik eigenlijk ook , geen pardon .
Maar als persoonlijke vraag "zou je dan ook de beul willen zijn ? nee toch ? Ik niet .
Daar moet je speciaal personeel voor aantrekken die misschien net zo verknipt zijn als de moordenaar uit het bericht .

0
20 Olivia

@18 Oh, je hebt last van een selectief geheugen...
Ja, het was toch echt wel je baasje, die engnek van een Poetin.

0
21 RobP

@20 .Liever niet. Dat lijkt me meer een klus voor een specialist of voor iemand uit de kring van nabestaanden van de slachtoffers.

1
22 Magister Nivardus

Ze kunnen hem ook een overdosis aan slaapmiddelen laten slikken. 20 tabletten rohypnol en een fles whisky.

0
23 sockknitter

Doet me denken aan De Drie van Breda. Die Aus-der-Fünten had bloembakken aan het hek voor zijn cel, de deur stond gewoon open, bewakers kwamen koffie bij hem drinken. Hij mocht er niet uit maar dat wilde hij en zijn kameraden ook niet meer. Waarom kan dat niet met deze hele ouwe moordenaar? Geen executie, geen beulen ... 😐

1
24 Slavink

@22 En zo iemand wordt dus ook een moordenaar. . . Hij/zij faciliteert en wordt betaald door de overheid. . .

0
25 LoydMorris

@9 mee eens en die man heeft al levenslang.

Straf, vergelding, beveiliging van de samenleving heeft gewoon een eind, die man is 73 jaar, die kan buiten niet eens de weg naar huis meer vinden. Soms houdt straffen gewoon op.

** Vandaar ook stoppen met die onzin . of als het niet lukt gewoon doodstraf omzetten in levenslang .**

2
26 Slavink

@20 niet dat ik je wil bestrijden en ik ben het ook wel met je tekst eens. Maar toch, er zijn altijd mannen te vinden voor het beroep van Beul. Kijk naar de taliban:

Klein voorbeeld van een willige beul:

== Een getuige vertelt tegen persbureau AP dat de man veroordeeld was voor moord. De broer van het slachtoffer schoot de vermeende dader dood, voor het oog van een vol sportstadion. ==

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5437530/afghanistan-taliban-executies

0
27 Slavink

@7 als ze hem hadden willen executeren dan hadden ze dat gelijk na zijn veroordeling moeten doen. Toen de herinnering aan zijn misdaden nog levend was. Maar nu, na 50 jaar, wie weet nog wat die man 50 jaar eerder heeft gedaan. Of gelijk, of niet maar niet na 50 jaar. Aan alle straffen komt een eind.

1
28 Slavink

@20
Ja je moet dan al geen last hebben van je geweten .Maar ik kan me situaties voorstellen waardoor je wel in staat kunt zijn een moord te plegen .
Bijvoorbeeld in nood dat je radicaal en snel handelen moet je eigen leven te redden of dat van een ander , bijvoorbeeld tijdens oorlogstijd . Of dat een iemand je kind vermoord heeft , maar dan doe je dat vanuit een oerinstinkt bij de eerste de beste gelegenheid en niet 50 jaar later .
Zoals de Duitse Marianne Bachman de moordenaar van haar kind doodde . Dat was met voorbedachte rade , dus moord met voorbedachte rade , maar ze werd veroordeeld voor doodslag en voor wapenbezit .
https://www.ndr.de/geschichte/chronologie/Der-Fall-Marianne-Bachmeier-Selbstjustiz-einer-Mutter,mariannebachmeier101.html#:~:text=In%20einem%20L%C3%BCbecker%20Gerichtssaal%20erschie%C3%9Ft,mutma%C3%9Flichen%20M%C3%B6rder%20ihrer%20Tochter%20Anna.

0
29 Olivia

@29 @27

0
30 Olivia

@25 . Maar dan gaat het over het wel of niet opnemen van de doodstraf in het strafrecht. Daar kun je verschillend over denken doch als de doodstraf daarin is opgenomen dient die in voorkomende gevallen ook uitgevoerd te worden anders ondermijn je je rechtssysteem. Persoonlijk ben ik niet voor de doodstraf. Deze man hoeft voor mij ook niet perse dood maar hij leeft nu eenmaal in een land waar de doodstraf gegeven kan worden. Ik zeg alleen dat als de executie dan een paar keer mislukt me dat niet raakt.

0
31 Magister Nivardus

@30 heeft ze spijt gekregen van haar daad? Ik kan me er wel iets bij voorstellen maar echt, ik zou alles doen om niet in zo'n situatie te komen.

Een andere kwestie is, in hoeverre maakt de organistatie van een samenleving haar eigen moordenaars en beulen?

De vraag:"Lost het doden van de moordenaar van je kind jouw pijn op?"

2
32 Slavink

@26 . Heeft het door hem veroorzaakte leed na 50 jaar ook een einde.?

0
33 Magister Nivardus

@3 als het goed is, wel, dan komt aan alle leed een eind. Niet aan de herinnering maar aan de pijn van het verlies. Het leven gaat door en een gezegde zegt dat je met de doden niet kunt leven.

Ik wil niets af doen aan de pijn en het verdriet en de woede na een verlies door moord maar het stopt, eindigt, verbleekt. Elk gezond rouwproces kent een begin en een eind.

0
34 Slavink

@23 Rohypnol? Maar dat is niet verkrijgbaar omdat het bij gebruikers uiterst agressieve nachtmerries bleek te veroorzaken. Op het Net wellicht te koop maar dan de berouwbaarheid ervan.

Die fles whiskey zie ik wel zitten ...

1
35 Slavink

@32 De vraag:"Lost het doden van de moordenaar van je kind jouw pijn op?"

Dat is een goede vraag . De moeder heeft twee soorten pijn . De eerste pijn de dood van haar dochter , de tweede pijn de vreselijke woede op de moordenaar .
Door de moordenaar van haar dochter te doden heeft ze een van haar pijnen geelimineerd .waardoor ze kan overgaan tot het rouwen om de dood van haar dochter .
Zo zie ik dat .

1
36 Olivia

@31 ik heb wel eens gelezen dat een bandiet die tot de galg was veroordeeld, vrijuit mocht gaan als het touw brak, of hij niet stikte, de galg instortte of het luik onder z'n voeten niet openging.

0
37 Slavink

@36 dank voor je reactie, helder, kan ik inkomen. Maar toch, komt dan later niet de vraag: "Toen heb ik de moordernaar van mijn kind vermoord. Ik heb daarvoor geboet. Maar toch heb ook ik een leven (van hem) genomen". Kan iemand leven met die vraag? Wat is de zin geweest om die moordenaar te doden? Had hij niet beter lang kunnen leven met de dood van mijn kind op z'n geweten?"

Ik filosofeer maar wat. Dat komt omdat ik me wel eens afvraag of we hier de doodtraf weer moeten invoeren. Zo iemand als Taghi, zo intens slecht verdient toch eigenlijk het leven niet meer?

0
38 Slavink

@38 . Waarom we hier de doodstraf niet moeten invoeren is dat een fout in de bewijsvoering die tot zo’n vonnis leidt niet altijd kan worden uitgesloten.De doodstraf is tamelijk definitief en als dan later toch blijkt dat…..tja….

0
39 Magister Nivardus

@38 ""Toen heb ik de moordernaar van mijn kind vermoord. Ik heb daarvoor geboet. Maar toch heb ook ik een leven (van hem) genomen".

Nee kan ik me niet voorstellen , je hebt geen medelijden met de moordenaar van je kind . Je hoor het wel eens bij mensen dat ze uit geloofsovertuiging anderen vergeven , maar hoe oprecht is dit vraag ik me dan af .

Zoals het geval uit de link dat de moeder de moordenaar van haar kind vermoorde
, De zin ervan is dat zij 1 van haar pijnen geelimineerd heeft , waardoor ze de dood van haar dochter gewroken heeft , wat maakt dat ze genoegdoening heeft , wat maakt dat ze beter met haar verdriet om de dood van haar dochter kan omgaan .
Kijk zo hoort het niet te gaan , daar hebben we wetten voor geregeld , Maar het verdriet van die moeder om haar dochter telt bij mij zwaarder , en de dood van de moordenaar doet me eigenlijk niks . Zo zal de moeder het ook ervaren .

0
40 Olivia

Ik stop hier even en ga naar Arjan Lubach kijken. Allen nog een mooie voortzetting, groet, Slavink. 😊

1
41 Slavink

@40 Vermoorde = Vermoordde

0
42 Olivia

@34 . Zeg dat maar tegen de vrouw die op jonge leeftijd haar vader verloor doordat Creech hem vermoordde. Lees de geschiedenis eens van dit monster…..

0
43 Magister Nivardus

@43 wat weet jij dan van die vrouw haar emoties? Het is helemaal niet goed om steeds geschiedenissen te lezen. Het menselijk geheugen is ontworpen om te vergeten, niet om te onthouden.

Op het net staan artikelen over het Rouwproces. Dat proces kent een begin en een eind. Ik ga dat niet hier en nu zitten op te lepelen maar verrijk je zelf door kennis van die kennis te nemen.

Tot zover, allen een veilige nacht.

3
44 Slavink

@44 . Nu hangt u de amateur psycholoog uit. Over het rouwproces hoeft u mij niets uit te leggen. Dat aan het rouwen na een aantal fasen een eind komt ,wil niet zeggen dat de pijn voorgoed verdwijnt.
“ Het menselijk geheugen is ontworpen om te vergeten , niet om te onthouden”. Bij sommige individuen lijkt dat er inderdaad op maar het zou niet best zijn geweest voor de mensheid in het algemeen. Als u preliminaire kennis over bepaalde onderwerpen ontbeert, faalt u in het juist interpreteren van artikelen m.b.t. die onderwerpen op het net. Zelfs de meest simpele.

0
45 Magister Nivardus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Christenen horen trans personen júíst te accepteren

Juist. . . Net zoals die gasten van dat andere geloof. ...

2 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

eh
KIJK. Ingestorte wegen en vliegveld onder water: noodweer zorgt voor zware overstromingen in Dubai

Zware overstromingen hebben Dubai en de luchthaven getroffen terwijl het aantal doden in Oman stijgt naar 18.Sommige gebieden in het binnenlan...

3 minuten geleden geplaatst door eh

Hendrianus
Hoe kan ik de islam zien als een vredelievend geloof?

@27 En terecht. Moet niks hebben van die dogmatische bewegingen....

12 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

21st Century Guy
Asielzoeker ernstig bedreigd voor dragen van regenboogsokken

Die figuren die hem bedreigen horen niet in Nederland eigenlijk nergens, respect voor de medemens is een universele waarde zou dat moeten zijn i...

15 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Wedergeboren
Christenen horen trans personen júíst te accepteren

http://archive.today...

17 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
Asielzoeker ernstig bedreigd voor dragen van regenboogsokken

@1 Ach joh, het is maar een lhbtq-figuur.https://www.nieuwskoerier.nl/news/981542-mag-jays-onder-de-lat-bij-dames-1-de-amateursport-worstelt...

18 minuten geleden geplaatst door Bop

Hendrianus
'Verhuftering' op het spoor wordt steeds erger: hoe is het geweld te stoppen?

Door van jongs af aan wangedrag aan te pakken. Helaas steekt in de openbare ruimte bijna niemand meer een poot uit. Logisch want een mes in je l...

19 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

eh
Saudi Arabia is rebranding itself as a moderate country, but what’s the truth? Just ask our female activists | Lina al-Hathloul

" De internationale gemeenschap moet Saudi-Arabië ter verantwoording roepen voor zijn flagrante mensenrechtenschendingen – en zich niet laten...

20 minuten geleden geplaatst door eh

Nighthawk
Muziekdraadje

Xavier Rudd - Follow the Sun | Mahogany Sessionhttps://www.youtube.com/watch?v=XZf_V_iqvVo...

26 minuten geleden geplaatst door Nighthawk

NK. App
Honoka MiharaLovely Mimi PornhubMature Lady SexBrizilian MilfsHomemade Mmf BisexJacklin Xxx VideoAbby Boom NudeBoobs Sucking LickingHot Sex Porn TubeBwc CuckoldJordanxxxMallu Hot LesbianAsian CougarsFoot FistingPorn Hd X VideoR FreeuseR4r RedditHotshots HookupSexe Model 95Train Boobs TouchVintage Old Man PornJaponeses NuasEnglish Blue Film DownloadTabuleyVideos Of PlayboyXxx_hotXxx Desi BathLatest Desi Sex MmsShadbesLoveherfewtYoung Mother Full MovieGay Bear SexEbony CreampiePor'hdJennifer Lawrence Az NudeXvideos HairyStepdaugther PornMessyanalAdult FanficBalance Ta NudePron GilrLesbians Fisting LesbiansDwaff PornWeirddickJennys Odd AdventureBi Husband PornOnly Fans VideoBrandyrenee PornFree Gay PoirnXxxx KannadaMaking Out In CarDesi Big LandAnal MidgetJapaneae Mom PornAll Indian XxxAmareur Gay PornXxx Hindi Sexy Video ComBoneca PornôChantel ZalesAnya IlsenNudes GifJobencita DesnudaShari StoweRoad To El Dorado PornYaoi HentaisKyra HottNakedgfsStoner Pornسکس میلفXnxx0Noturhoneybb LeaksRiley Reids PornAnal DpXvideos BrazzareBlaked Sex ComIndian Blue FilmHindi Randi Sex VideoTamil Periya Pundai Sex VideoHard Sex In HindiBig Boobs FondledBhabhi Xnxx DesiSunny Leone S SexyBrazzers Mom XxxXxx NangiClit RubbingAnime HentiDesi School XvideoDesi Sex CollegeStripper In PublicSexy Wemon PornGonzoxxx MoviezXhamst ErRead Hentia MangaNewbiennudesNude Meredith BaxterProne Video DownloadSpank VangXxx SeksySunny Leone Nude SareeHidensexLesbian Orgy EbonyBest Porn StqrsFriday 13 NudeFatcockEmotional XxxKerala PussyMalayalam Naked VideoPlaymate NudeNaked Hot CowgirlsPor NerTabs24x7 NudesXnxx Sexy VideoWwwxxxhdHottest Nude PlayboyCojiendo EsposasHot Sexy Indian PornWww 3rat ComRomantic Couple Hot VideoDad Son PornHd Videos Of PornOmegle Porn VidsTube HdsexHistoire De Sexe LesbienneFilm ErotisueChuckhold StoriesJoepusherIndian Cute Girl PornWomenpissingYoung EroticDry Humping Nakedسکس ژاپنUrusei Yatsura NudityXxx Poran VideoSet XxxXfilmes PornôFemale Pov HentaiLatest Sex Video DownloadLive Sexx VideoKatie Price PornNude Amature VideosCoedcherry CimSmall PusyXnxncomScuba PornNew PoenHqboobsHindi Sexi Full MovieTeen Sex Big CockEri NakedXxx Hot Sec